Головна Новини Світ Європа Група країн-союзників шукає ракети великої дальності для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Група країн-союзників шукає ракети великої дальності для України

Міжнародний фонд для України, який був створений Великобританією, Норвегією, Данією, Швецією та Нідерландами шукає в оборонних компаніях ракети великої дальності.

9 травня 2023, 18:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група країн на чолі з Великобританією створили Міжнародний фонд для України (IFU). З його допомогою залучаються кошти для першочергової військової допомоги Україні. Фонд висловив зацікавленість придбати для України ракет великої дальності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Група країн-союзників шукає ракети великої дальності для України

Ракети ATACMS, що можуть влучати в ціль на відстані 300 км. Фото з відкритих джерел

IFU, яким керує Міноборони Великобританії від імені виконавчої комісії до якої входять Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди звернулись до компаній з проханням повідомити, чи можуть вони надати ракети великої дальності. В характеристиках зазначено, що ці боєприпаси повинні мати можливість долати відстань до 300 км, запускатись з землі, моря чи повітря та нести корисне навантаження від 20 до 500 кг.

Серед інших характеристик містились також бажані вимоги, які включали низьку ймовірність перехоплення снаряда, можливість керуванням боєприпасами, а також присутність методів уникнення протиповітряної оборони для більш успішного удару по цілі.

Повідомляється, що фонд IFU зв'яжеться з оборонними компаніями після 5 червня. Попри це, видання The Guardian з посиланням на британського чиновника заявляє, що остаточного рішення про відправку ракет з такими можливостями в Україну не прийнято. Наразі Міжнародний фонд для України зібрав для України понад 620 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олаф Шольц закликає ЄС до реформ. Згідно з ними, такі країни, як Угорщина не зможуть блокувати рішення Євросоюзу.

Також "Коментарі" писав, що українці назвали лідерів світу, які найбільше допомогли у війні проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини