Головна Новини Світ Європа Імпічмент президента Грузії: Конституційний суд почав розгляд
commentss НОВИНИ Всі новини

Імпічмент президента Грузії: Конституційний суд почав розгляд

Конституційний суд Грузії вирішує чи буде грузинський парламент голосувати за імпічмент президента Грузії Саломе Зурабішвілі.

18 вересня 2023, 16:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Конституційний суд Грузії підтвердив, що отримав клопотання щодо імпічменту президентки Саломе Зурабішвілі. Наразі справа перебуває на розгляді у Вищого судового органу країни. Про це повідомили у пресслужбі Конституційного суду.

Імпічмент президента Грузії: Конституційний суд почав розгляд

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Фото з відкритих джерел

12 вересня керівна партія Грузії "Грузинська мрія" оголосила, що зібрала необхідну кількість підписів та вносить справу про імпічмент щодо президентки Саломе Зурабішвілі на розгляд до Конституційного суду.

Якщо КС Грузії прийме позитивне рішення, то питання буде виставлено в грузинському парламенті на голосування. Імпічмент Саломе Зурабішвілі буде дійсний, якщо в парламенті наберуть понад 100 голосів зі 150. Наразі керівна партія "Грузинська мрія" має у парламенті 84 депутати.

Нагадаємо, що Саломе Зурабішвілі планувала здійснити візит до України 24 серпня на День Незалежності, однак керівна парія "Грузинська мрія" заборонила виїзд президентці. Крім України Зурабішвілі скасували візити до Польщі, Німеччини, Данії, Ізраїлю, Болгарії та інших країн. Посада президента Грузії має представниці повноваження щодо зовнішньої політики, тому уряд країни може блокувати виїзд з країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал у Польщі. Українці, які нібито побили поляків виявились громадянами іншої країни. Поліція розповіла деталі сутички.

Також "Коментарі" писали, що  Медведєв цинічно розповів про військову агресію Росії та заявив про покарання для націоналістів. Саме так російський політик відреагував на 15-ту річницю російського вторгнення в Грузію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 вересня 2023, 15:52

В Україні теж посада президента представницька, але реально вся влада у хунті його корумпованих друзів. В тай маленький частки малоправославії, який вдасться залишитись після корумпованого вождя брехні, треба взагалі позбутись інституту президенства. Та й іншої ганьби: КСУ, і православної секти, люструвати пропагандистів і під суд.


Новини