Головна Новини Світ Європа Ініціатива Чехії запрацювала: коли і скільки снарядів отримає Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ініціатива Чехії запрацювала: коли і скільки снарядів отримає Україна

ЗСУ отримають мільйон боєприпасів у рамках ініціативи Чехії

28 березня 2024, 22:29
Поділіться публікацією:

Учасники ініціативи Чехії з купівлі артилерійських снарядів для України за межами Європи підписали угоду, яка передбачає закупку для ЗСУ мільйон боєприпасів.

Ініціатива Чехії запрацювала: коли і скільки снарядів отримає Україна

Україна почне отримувати снаряди вже у квітні. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє італійське видання Corriere della Sera з посиланням на власні джерела, спочатку передбачалося, що союзники закуплять для України 800 тисяч снарядів, зокрема 500 тисяч 155 мм калібру та 300 тисяч 122 мм калібру. Втім, згодом чеські чиновники знайшли додаткові 200 тисяч артилерійських снарядів.

Видання пише, що достеменно невідомо, в яких саме країнах будуть закуплені боєприпаси, однак чутки вказують на Південну Корею, Туреччину та, можливо, Південну Африку.

За даними Corriere della Sera, Україна може отримати перші партії боєприпасів не в червні, як раніше публічно заявляв уряд Чехії, а вже у квітні.

За інформацією видання, загалом до чеської ініціативи долучилися 15 країн. Серед них — Німеччина, Франція, Голландія, Норвегія, Швеція, Португалія, Бельгія, Польща та Канада.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники сповільнили наступальні операції в районі окупованого міста Авдіївка Донецької області, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, сповільнення темпів наступу росіян не означає, що вони зупинили спроби штурмів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Москві різко збільшилася кількість справ про порушення правил в'їзду в Росію іноземцями (стаття 18.8 КоАП) після теракту в "Крокус сіті холі". Після нападу на "Крокус" у містах РФ посилилися облави на мігрантів. У Москві поліція організувала рейди по гуртожитках. Також силовики нагрянули на склад Wildberries у підмосковній Електросталі, де було затримано щонайменше сорок осіб. При цьому особлива увага приділяється уродженцям Таджикистану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.corriere.it/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини