Головна Новини Світ Європа Ірландія заявила про шпигунство: які країни звинуватили
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірландія заявила про шпигунство: які країни звинуватили

Ірландія активно спостерігає за шпигунською діяльністю чотирьох країн, зокрема Росії та Китаю.

5 серпня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Відповідальний за державну безпеку Ірландії помічник комісара Майкл МакЕлганн звинуватив Росію у шпигунстві та спроби викрасти державні та корпоративні таємниці. За його словами ці країни займаються злими намірами на суверенній території Ірландії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на RTÉ.

Ірландія заявила про шпигунство: які країни звинуватили

Ірландія звинуватила Росію у шпигунстві. Фото з відкритих джерел

Майкл МакЕлганн заявив, що його підрозділ безпеки та розвідки має чотири департаменти, які спостерігають за діяльністю чотирьох країн. За його словами, однією з цих країн є Росія.

"Ірландія підтримує дипломатичні відносини з цими країнами, однак, якщо ми подивимося на події в Солсбері, у Великій Британії та російське вторгнення в Україну, я не думаю, що багато людей будуть здивовані, якщо я скажу, що Росія була однією з цих держав", — сказав МакЕлганн.

За його словами, ці держави, включаючи Росію, прагнуть підтримувати в Ірландії екстремістські угруповання та створюють недовіру до уряду. Крім того, ці країни намагаються викрасти державі та корпоративні секрети.

Іншою країною, яка на рівні з Росією може займатись шпигунством МакЕлганн назвав Китай. Також помічник комісара вказав, що Ірландія спільно з європейськими та американськими службами стежать за екстремістськими організаціями, зокрема ІДІЛ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шпигунський скандал перед Олімпійськими іграми у Парижі. Французька поліція арештувала росіянина, який вів розвідувальну діяльність та планував влаштувати заворушення на Олімпіаді.

Також "Коментарі" писали про те, що німецький офіцер розповів, чому став російським шпигуном та почав передавати секретну інформацію Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини