Головна Новини Світ Європа Іспанський острів Пальма засипало вулканічним попелом (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанський острів Пальма засипало вулканічним попелом (ФОТО)

Виверження вулкана триває вже понад місяць

1 листопада 2021, 12:13
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На Канарах острів виявився засипаним вулканічним попелом. Про це повідомляє видання euronews.

Іспанський острів Пальма засипало вулканічним попелом (ФОТО)

Вулканічний попіл засинав острів Ла-Пальма. Фото: Reuters

З моменту початку виверження вулкана Кумбре-В'єха, що на іспанському острові Ла-Пальма пройшло шість тижнів. За цей час велика кількість вулканічної породи та попелу покрила територію острова.

Повідомляється, що до збирання попелу було залучено службовців сухопутної армії та надзвичайного військового підрозділу Іспанії. За даними співробітників рятувальної служби, потоки розжареної лави змусили залишити свої будинки близько семи з половиною тисяч людей. Було знищено понад дві з половиною тисячі будівель.

Іспанський острів Пальма засипало вулканічним попелом (ФОТО) - фото 2

Фото: Reuters

Загалом вулканічною породою було покрито понад 970 гектарів сільськогосподарських угідь. Тим часом життя 85 тисяч жителів Ла-Пальми продовжується у звичайному режимі, з поправкою на те, що їм доводиться займатися збиранням вулканічного попелу.

Іспанський острів Пальма засипало вулканічним попелом (ФОТО) - фото 3

Фото: Reuters

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що у бік нашої планети летить гігантська комета. Зазначається, що спочатку астрономи думали, що цей об'єкт був карликовою планетою. У цей момент космічний камінь знаходиться приблизно за три мільярди кілометрів від нас. Астрономи розповіли, що незважаючи на великі розміри комети, навіть за найближчого її наближення до Землі її неможливо буде побачити неозброєним оком.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що на Австралію обрушився потужний шторм, який приніс із собою великий град. За даними ЗМІ, розмір градин досягав розмірів курячого яйця або м'яча для гольфу. Стихія залишила без електроенергії кілька тисяч будівель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини