Головна Новини Світ Європа Коронавірусом заразився ще один вид тварин: кого вразила інфекція
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірусом заразився ще один вид тварин: кого вразила інфекція

В Антверпені два бегемоти захворіли на коронавірус

4 грудня 2021, 17:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У бельгійському зоопарку у кількох бегемотів було виявлено COVID-19. Про це пише видання Standaard.

Коронавірусом заразився ще один вид тварин: кого вразила інфекція

Коронавірус у тварин. Фото з відкритих джерел

Інцидент стався у зоопарку бельгійського міста Антверпен. Повідомляється, що у двох бегемотів виявили зараження коронавірусною інфекцією. Коронавірус був підтверджений результатами лабораторних досліджень.

У матеріалі зазначається, що торік усі ссавці у зоопарку Антверпена були протестовані на Covid і не було зафіксовано жодного випадку зараження.

Ветеринар, який проводив обстеження, зазначив, що, наскільки йому відомо, це перший випадок інфікування бегемотів. У всьому світі вірус в основному зареєстрований у людиноподібних мавп і тварин із сімейства котячих.

Зоопарк закрився для відвідин. Медичні працівники пройшли тестування. Заходи безпеки були більш жорсткими. Крім масок, співробітники тепер носять захисні окуляри при контакті з тваринами.

З'ясовуються обставини, у яких тварини могли заразитися.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, чому хворим на коронавірус людям не варто контактувати з тваринами. Як виявилося, деякі види можуть заразитися від свого господаря коронавірусом. Дослідники стурбовані тим, що домашні вихованці можуть бути деяким резервуаром вірусу і потім, не виключено, що вони заразять людину, що контактує з ними.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вченим у Гуанчжоу вдалося виділити з крові пацієнта антитіло-вбивцю штамів COVID-19. Антитіло 35B5 одержали з крові пацієнта. Воно, згідно з результатами досліджень, може вплинути на ту частину вірусу, яка не змінюється від мутацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини