Головна Новини Світ Європа Латвія завдала репутаційного удару по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвія завдала репутаційного удару по Росії

У столиці Латвії вирішили прибрати російську мову з центрального автовокзалу міста.

7 березня 2023, 19:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Будівля Ризького центрального вокзалу пройшла етап дерусифікації. З неї зняли вивіску російською мовою, залишивши лише назви латиською та англійською мовами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook міністра транспорту Латвії Яніса Вітенбергса.

Латвія завдала репутаційного удару по Росії

Ризький вокзал без російського напису. Фото з відкритих джерел

Латвія намагається декомунізувати свою історію та культуру. Особливо це актуально стало, коли Росія вчергове показала свої агресивні дії і напала на Україну, подібно тому, як радянські лідери під приводом розбудови комунізму приєднували інші території до своєї імперії.

Латвійський уряд у червні 2022 року ухвалив закон, згідно з яким заборонена демонстрація радянської та нацистської символіки у публічних місцях. Нові правила вимагають забрати об’єкти, які прославляють ці режими.

Частина російськомовних жителів Латвії виступає проти демонтажу пам'ятників. Проте міністра транспорту Латвії Яніс Вітенбергс запевняє, що російські назви не мають практичного значення у його країні, а лише є пам’ятником окупації та підтримкою часів СРСР.

"Сьогодні з будівлі Ризького центрального залізничного вокзалу демонтували назву станції російською – "Вокзал". Це символічний і водночас значний момент для суспільства. Вже багато років назва станції російською вже не мала практичного значення, і, як і пам'ятник окупації, єдине, що підтримувала, — це дух радянських часів у столиці", — написав Яніс Вітенбергс у Facebook.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Болгарія завдає удар по російській пропаганді. Країна вирішила знести пам'ятник армії СРСР.

Також "Коментарі" писали про паніку на російському телебачені — експерти РФ бояться програшу у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини