Головна Новини Світ Європа Латвійські прикордонники спіймали українців з фейковими тестами на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Латвійські прикордонники спіймали українців з фейковими тестами на коронавірус

Українці планували потрапити в Латвію за підробленим тестом на Covid-19

21 травня 2021, 10:12
Поділіться публікацією:

Латвійські прикордонники повідомили про 11 спроб в'їхати в Латвію за підробленим тестом на коронавірус. Серед порушників 2 громадянина Литви і 8 українців. Про це пише видання DELFI.

Латвійські прикордонники спіймали українців з фейковими тестами на коронавірус

Українців з підробленими тестами на коронавірус спіймали на кордоні. Фото: sm-news.ru

Порушників з фальшивими документами виявили Баускському краї та в Елейській волості Єлгавського краю. 

Вісьмох українців було затримано. Проти чотирьох українців порушили адміністративні справи. Всіх інших вже притягнули до адміністративної відповідальності.

Варто зазначити, що для латвійських прикордонників ситуації з підробкою тестів на Covid-19 — не рідкість. Лише з квітня було виявлено та затримано близько 100 туристів та громадян країни з підробленими сертифікатами.

Варто зазначити, що проблему з підробкою документів, може вирішити введення паспортів вакцинації. Європейський Союз введе такі документи для туристів із другої половини червня. Пропуск зможуть отримати і громадяни третіх країн. Так туристи зможуть вільно подорожувати, пересуватися без карантину, якщо доведуть, що побороли коронавірус, зробили щеплення або мають негативний результат тесту.

Раніше повідомлялося, що Польща готується вакцинувати від COVID-19 українців, які приїжджають на роботу в цю країну, прямо на прикордонних переходах одноразовою вакциною американського виробника Johnson & Johnson. Який позитив і ризики цих дій — як для Польщі (і держави, і роботодавців), так і для України (і держави, і заробітчан). Думки експертів читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що громадяни України зможуть подорожувати Чорногорією без зайвого клопоту. Туристи звільняються від обов'язкової здачі ПЛР-тесту на коронавірус. Подробиці тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини