Головна Новини Світ Європа Лікарі оглянули Саакашвілі - рішення консиліуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі оглянули Саакашвілі - рішення консиліуму

Голодування грузинського екс-президента загрожує його здоров'ю

20 жовтня 2021, 13:07
Поділіться публікацією:

Медики відвідали ув'язненого грузинського політики і стривожені станом його здоров'я, стверджує інформаційне агентство Deutsche Welle.

Лікарі оглянули Саакашвілі - рішення консиліуму

Міхеіл Саакашвілі, екс-президент Грузії - фото з мережі

Міхеіл Саакашвілі, екс-президент Грузії, 20-ий день голодує у в'язниці міста Руставі, де лікарі наглядають за його станом. Останній консиліум фахівців наполегливо радить перевести голодуючого до медичного закладу для нагляду та інтенсивного лікування. Стан здоров'я Саакашвілі може погіршитись у будь-який момент.

Ніколоз Кіпшидзе, особистий лікар політика, говорить про госпіталізацію, яка може відбутись у найближчу суботу. Фахівець оцінює стан здоров'я як стабільно тяжкий. Однак для неї потрібен дозвіл затриманого, якого поки що немає.

Саакашвілі, за словами його лікаря, хворий на таласемію – спадкову хворобу крові. Хвороба пов'язана з порушенням синтезу гемоглобіну, який відповідає за транспортування кисню. Основним способом лікування тяжких станів є переливання крові та трансплантація кісткового мозку. При цій хворобі голодування, яке розпочав Саакашвілі, є дуже небезпечним, пояснює Ніколоз Кіпшидзе, тривожачись за свого пацієнта.

Влада Грузії відкрила чотири карних справи проти екс-президента. 1 жовтня він повернувся до країни, щоб підтримати опозиційну партію "Єдиний національний рух" на муніципальних виборах. Згідно з договором нинішнього керівництва з Європейським Союзом, якби правляча партія "Грузинська мрія" набрала менше 43% голосів, то найближчим часом мали б відбутись дострокові вибори, на яких соратники ув'язненого політика сподівались перемогти.  "Єдиний національний рух" набрав третину голосів, "Грузинська мрія" – майже 47%, тобто сподівання не виправдались.

Про наміри Саакашвілі висловився політичний експерт Валерій Клочок, про що видання "Коментарі" раніше інформувало своїх читачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини