Головна Новини Світ Європа Лукашенко слідом за Путіним вирішив змінити конституцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко слідом за Путіним вирішив змінити конституцію

Лукашенко чекає рішучих пропозицій щодо змін до конституції

26 червня 2020, 18:34 comments1327
Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що хоче внести рішучі зміни до конституції своєї країни. Про це повідомляє "Белта".

Лукашенко слідом за Путіним вирішив змінити конституцію

Під час спілкування з трудовим колективом "Білоруськалію" Лукашенко розповів, що йому запропонували декілька варіантів змін до конституції Білорусі, але його вони не влаштовують. За словами білоруського президента, основний документ країни змінять протягом двох років. Він також звернув увагу на те, що до прийняття конституції влада планує багато чого змінити в плані передачі повноважень вниз – до голів райвиконкомів, губернатора.

Лукашенко хоче, щоб місцева влада в країні більше уваги приділяла своїм територіям. У той же час перерозподіл повноважень між президентом, парламентом, урядом має бути прописано в конституції. Президент Білорусі також звернув увагу на те, що не підтримує ідею щодо повернення до конституції 1994 року і назвав подібні рішення кроком назад.

Нагадаємо, в Білорусі проходять масові протести проти затримання активістів і кандидатів у президенти. Все виглядає так, ніби під вибори, призначені на 9 серпня, білоруська влада "прибирає" потенційних суперників беззмінного президента Олександра Лукашенка. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини