Головна Новини Світ Європа Магдалена Андерссон стала прем'єр-міністром Швеції вдруге за тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

Магдалена Андерссон стала прем'єр-міністром Швеції вдруге за тиждень

Після відмови від посади декілька днів тому, Андерссон вдруге була обрана на посаду

29 листопада 2021, 16:22
Поділіться публікацією:

Шведський парламент вдруге менш ніж за тиждень обрав соціал-демократку Магдалену Андерссон новим прем'єр-міністром у понеділок, 29 листопада, залишивши першу в країні жінку-прем'єр-міністр на посаді. Про це повідомляє Reuters.

Магдалена Андерссон стала прем'єр-міністром Швеції вдруге за тиждень

Новообраний прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерсон - фото з відкритих джерел

Тепер Андерссон сформує уряд меншості, який складається лише з її власної партії. Соціал-демократи мають 100 місць у 349-місному парламенті, і для реалізації політики їм доведеться покладатися на підтримку кількох інших партій. Із 1979 року уряд не мав такої прямої підтримки в парламенті. 

Ускладнює ситуацію той факт, що Магдалені Андерссон доведеться керувати бюджетом, який частково сформований трьома опозиційними партіями, зокрема й антиімміграційними шведськими демократами, чиї досягнення за останнє десятиліття лежать в основі політичних потрясінь у Швеції.

Складність управління також зумовлена тим, що ні лівоцентристи, ні правоцентристи не можуть сформувати в парламенті більшість самостійно.

Вибори, які мають відбутися у вересні наступного року, можуть не внести жодної ясності, оскільки опитування показують незначні зміни в загальному політичному балансі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Магдалена Андерссон була оголошена лідером у середу 24 листопада, але пішла у відставку після того, як її партнер по коаліції вийшов з уряду, а запропонований нею бюджет не схвалили. Тоді шведський парламент уперше в історії держави обрав на посаду прем'єр-міністра жінку. Андерссон уже встигла за цей час визначити основні напрями своєї роботи, націлені на різні сфери розвитку Швеції. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини