Головна Новини Світ Європа Майдан в Мінську: як пройшла ніч після виборів в Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Майдан в Мінську: як пройшла ніч після виборів в Білорусі

Протестувальників у Мінську силовики розганяли водометами, світлошумовими гранатами та сльозогінним газом

10 серпня 2020, 07:50 comments1172
Поділіться публікацією:








Ніч після виборів президента обернулася масовими протестами і сутичками з правоохоронцями в білоруської столиці. На ранок, 10 серпня, центр Мінська патрулюють силовики, а інтернет в місті як і раніше працює з перебоями. Про це повідомляє Sputnik Білорусь.

Майдан в Мінську: як пройшла ніч після виборів в Білорусі

Протести в Мінську. Фото: Tut.By

Тисячі протестуючих почали з'їжджатися в центр Мінська, як тільки стало відомо про перші результати президентських виборів. Прогнозовано перемогу здобув нинішній глава держави Олександр Лукашенко, залишивши далеко позаду свою головну конкурентку — опозиціонерку Світлану Тихановську. За даними офіційного екзитполу, він набрав майже 80 відсотків голосів. Опоненти Лукашенка звинуватили його у фальсифікації результатів.

Наймасовіші протести спалахнули поблизу стели "Мінськ місто-герой". Тільки після півночі силовики змогли витіснити натовп звідти. Для цього в людей стріляли гумовими кулями та кидали в них світлошумовими гранатами, силовики розгорнули в натовп водомети й розпилили сльозогінний газ.


У якийсь момент в натовп протестувальників в'їхав автозак.


Багатьох людей після цього заарештували. За інформацією низки ЗМІ в результаті зіткнень є один убитий, багато поранених, ще більше — заарештованих. Точна кількість постраждалих невідома.


На ранок понеділка, 10 серпня, протести в центрі Мінська вщухли. У столиці країни все ще залишаються проблеми з інтернетом, які почалися якраз в момент початку акцій. З перебоями працює служба таксі.

Офіційні результати виборів Центрвиборчком Білорусі має намір озвучити вже сьогодні.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що після початку протестів в Мінську до президента Олександра Лукашенка звернулися президенти інших країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини