Головна Новини Світ Європа Ми виснажені та на межі: в Болгарії спалах коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми виснажені та на межі: в Болгарії спалах коронавірусу

Зробив щеплення лише кожен четвертий громадянин

30 жовтня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

В лікарнях Болгарії скасували прийом пацієнтів та проведення планових операцій. Уряд розгортає додаткові госпітальні бази для хворих на коронавірус. В країні через спалах захворюваності найвищий рівень смертності від COVID-19 серед 27 країн Європейського Союзу. Дані за останні два тижні. Про це пише The Associated Press.

Ми виснажені та на межі: в Болгарії спалах коронавірусу

Більшість госпіталізованих не вакцинувалися, фото з відкритих джерел

Загальна кількість померлих в Болгарії — 23 718 осіб. 29 жовтня в болгарських лікарнях було 7553 людини, що хворі на COVID-19, з них 656 осіб — в реанімації. Відомо, що понад 90% госпіталізованих не пройшли вакцинацію.  

Медична система не витримує такої кількості хворих. За словами Георгій Георгієва, завідувача реанімаційного відділення лікарні швидкої допомоги в столиці, близько 30% хворих на COVID-19, що лежать в лікарнях, потребують інтубації та підключення до ШВЛ.

"Наразі ми переживаємо один із найважчих періодів з початку пандемії. Ситуація має серйозні наслідки для фізичного та емоційного стану медиків. Ми виснажені та на межі", – наголосив медик.

Наразі в реанімації обладнали ще три палати для лікування пацієнтів, яким потрібна штучна вентиляція легенів. Додатково звільнено 10 кімнат для пацієнтів, що мають легкі симптоми.

Наразі в країні ситуація з поширення вірусу складна. Болгарія відчуває нестачу медичного персоналу, який вміє лікувати таких пацієнтів і навчений для цього.

У лікарнях заміняють відділення на госпітальні бази для лікування хворих, яких стає все більше з кожним днем.

Медики звинувачують у скептицизмі громадян, що не хочуть вакцинуватися. На фоні погіршення ситуації з захворюваністю працівники ресторанної індустрії протестували на вулицях проти рішення уряду Болгарії щодо введення обов’язкового медичного пропуску.

Як повідомляв портал "Коментарі", за словами міністра охорони здоров’я Словенії, країна може зіткнутися з кошмарним сценарієм розвитку епідемії COVID-19, що лютує в Словенії та інших країнах Центральної та Східної Європи з низьким рівнем вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини