Головна Новини Світ Європа Молдова збирається змінити свій військово-політичний курс
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова збирається змінити свій військово-політичний курс

Молдова хоче переглянути свій нейтральний статус та можливо у майбутньому готуватись до вступу до НАТО.

21 січня 2023, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через повномасштабне вторгнення в Україну, сусідня Молдова почала хвилюватись про свій закріплений в конституції нейтральний статус. Президента Молдови Мая Санду розглядає можливість країни приєднатись до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Молдова збирається змінити свій військово-політичний курс

Президентка Молдови Мая Санду. Фото з відкритих джерел

Під час конференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президента Молдови Мая Санду відповіла на питання про можливий вступ її країни до НАТО.

"Зараз йде серйозна дискусія про нашу здатність захищати себе, чи можемо ми зробити це самі, чи нам варто бути частиною більшого альянсу. І якщо ми в якийсь момент як нація дійдемо висновку, що нам потрібно змінити нейтралітет, це має відбутися через демократичний процес", говорить Санду.

Як пише Politico Президентка Молдови намагалась бути обережною у своїх відповідях, адже Росія застерегла її від подальшої військової співпраці між Молдовою та західними союзниками. Попри те, що Молдова не є членом військового союзу, молдовські військові беруть участь у миротворчих діях в Косово.

Попри погрози Путіна, Санду вважає, що її країна може збільшувати свій військовий потенціал, включно зі співпрацею з західними союзниками.

"Молдова — мирна країна. Це не Молдова почала війну проти своїх сусідів. Російській пропаганді вдалося переконати частину населення, що нейтралітет означає, що вам не потрібно інвестувати у свій оборонний сектор, що нейтралітет означає, що ви нічого не робите і у вас немає можливості захищати себе, що неправильно", — говорить президента Молдови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про амбітні плани Санду, президентка заявила, що Молдова хоче вступити в Європейський Союз.

Також "Коментарі" писали про колишнього генерала НАТО, який розлючений через те, що німецькі танки не поїхали до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kissa

21 січня 2023, 16:43

Здесь сучки любят сосать и давать в попу: без денег и подарков, все анонимно. Попробуй пока регистрация бесплатная ------- https://min.lc/sisy


Новини