Головна Новини Світ Європа Амбітні плани Молдови. Санду заявила, коли хоче вступити в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Амбітні плани Молдови. Санду заявила, коли хоче вступити в ЄС

Мая Санду озвучила свої плани, щодо членства Молдови в Європейському Союзі.

30 грудня 2022, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Молдови Мая Санду на державному телебаченні оголосила свої плани про входження Молдови до ЄС. Санду вважає, що її країна зможе приєднатись до Європейського Союзу до 2030 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Амбітні плани Молдови. Санду заявила, коли хоче вступити в ЄС

Президент Молдови Мая Санду. Фото з відкритих джерел

Проєвропейська Мая Санду була обрана президентом Молдови у 2020 році, коли замінила на цій посаді проросійського політика Ігоря Додона. Лідерка країни висловила свої сподівання, що Молдова, яка постраждала від кризи може увійти до складу Європейського Союзу найближчими роками.

"Мої бажання дуже амбітні. Я думаю, що ми повинні стати членом Європейського Союзу до кінця цього десятиліття", — сказала президент Молдови Мая Санду.

Одна з найбідніших країн Європи разом з Україною у червні 2022 року змогла отримати статус кандидата на членство в ЄС.

Молдова окрім значних економічних проблем потерпає і через війну в Україні. Уряд країни намагається відмовитись від російського газу, а через ракетні обстріли України у Молдові відбуваються масштабні відключення електромережі. Також велике зростання інфляції викликає внутрішні протести у місцевих жителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повністю залежна від російського газу Молдова вирішила від нього відмовитись. Тепер європейська країна отримуватиме газ з Румунії.

Також "Коментарі" писали про те, що після ракетного обстрілу України у Молдові зникло світло в 90% мешканців країни. Через це уряд Молдови викликав російського посла для пояснень ситуації, які спричинила Російська Федерація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини