Головна Новини Світ Європа Мовне питання: Молдова відповіла на критику Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Мовне питання: Молдова відповіла на критику Росії

Міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску відповів Росії на мовне питання у своїй країні.

3 березня 2023, 18:29 comments2094
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Молдова намагається змінити в офіційних документах формулювання "молдовська мова" на "румунська мова". Це викликало критику з боку представників російського МЗС на яку відреагував міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Radio Moldova.

Мовне питання: Молдова відповіла на критику Росії

Міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску. Фото з відкритих джерел

Провладна партія Молдови PAS подала законопроєкт, який має замінити в офіційних документах такі поняття як "рідна мова", "державна мова", "офіційна мова" та "молдовська мова" на "румунська мова". У Молдові вважають, що вони розмовляють румунською, а назву "молдовська мова" внесли в закон проросійські сили на початку 90-х.

Такі кроки молдовської влади не сподобались російському міністерству закордонних справ. Речниця МЗС РФ розкритикували рішення провладної партії змінити словосполучення "молдовська мова" на "румунська мова". Критика Росії не залишилась поза увагою молдаван. Міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску відреагував на критику.

"Ми обурені обуренням Російської Федерації. Мова, якою ми говоримо, належить нам, рішення про те, як ми називаємо цю мову, належить нам, і абсолютно жодна країна у світі не має морального, юридичного та політичного права коментувати ці речі", — заявив Попеску.

Також Ніку Попеску додав, що Молдова є частиною Європи, яка буде прямувати до Євросоюзу, попри коментарі з боку інших країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Молдова планує змінити назву своєї мови у документах на румунську.

Також "Коментарі" писали, що журналісти оприлюднили план Путіна щодо держперевороту у Молдові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини