Головна Новини Світ Європа Можуть зірвати дуже важливі поставки зброї в Україну: РФ влаштовує замахи та диверсії в Болгарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Можуть зірвати дуже важливі поставки зброї в Україну: РФ влаштовує замахи та диверсії в Болгарії

Диверсії РФ в Болгарії можуть зірвати критично важливі поставки зброї в Україну

19 листопада 2023, 19:45
Поділіться публікацією:

На території Болгарії  члени російських  диверсійних груп  активно атакували   підприємства та   складські приміщення  збройної компанії EMKO, що  виготовляє  велику кількість куль і  снарядів до танків  радянського зразка, що поставляють в Україну. Про це  повідомив  місцевий збройовий  власник Еміліан Гебрев, коментуючи ситуацію для представників  видання The Financial Times.

Можуть зірвати дуже важливі поставки зброї в Україну: РФ влаштовує замахи та диверсії в Болгарії

Поставка зброї в Україну з Болгарії(фото з відкритих джерел)

Він наголосив, що диверсійні заходи можуть  привести до того, що зірвуться  виключно важливі поставки зброї  для  України.

"Російські загрози, що необхідно вжити новий комплекс заходів на національному рівні, а також на рівні НАТО", – каже магнат з   Болгарії.

Як стверджують місцеві виробники оборонної галузі,  Болгарія і зараз є однією з головних в сфері   діяльності  агентів  ГРУ.  Вони підкреслюють, що інфільтрацію  гостро відчувають  в органах прокуратури і служби безпеки Болгарії.

"Росіяни дуже зацікавлені в наших об'єктах і людях, які їх обслуговують", – анонімно зазначив місцевий  посадовець.
При цьому,  представники  болгарської  прокуратури кажуть,  що обвинувачення в  проникненні РФ  "категорично не відповідають дійсності". Органи  прокуратури задокументували злочини агентів ГРУ і притягнули  їх до кримінальної відповідальності, проте  Росія не видасть своїх громадян, тому  Болгарія  не мала можливостей притягнути їх до відповідальності.
До слова,  збройовий  виробник Еміліан Гебрев вже   мав два замахи з боку РФ.  Жодного російського агента   не було затримано чи  притягнуто  до відповідальності  через  його отруєння і вибухи на  підприємствах його компанії. Магнат звинувачує в  цьому вплив РФ на представників болгарського уряду.
"Не було ніякого результату в жодній з понад десятка справ, пов'язаних з російськими терористичними актами і шпигунською мережею в Болгарії. Всі розслідування були або зупинені, або зайшли в глухий кут, і жодна справа не була передана до суду", –  підсумував  болгарський магнат.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Польща відновить поставки зброї до України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини