Головна Новини Світ Польща Польща відновить поставки зброї до України: Дуда назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща відновить поставки зброї до України: Дуда назвав умову

Анджей Дуда зробив нову заяву про щодо можливого відновлення поставок польського озброєння для України.

25 вересня 2023, 10:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда розповів за яких умов Варшава може знову відновити поставки зброї до України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Дуди для Super Express.

Польща відновить поставки зброї до України: Дуда назвав умову

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Анджей Дуда пояснив, що не очікував критику в бік Польщі від Зеленського зі сцени Генасамблеї ООН. Однак польський лідер зауважив, що Зеленський перебуває під значним тиском через війну, адже "він посилає людей на фронт, часто на смерть".

Президент Польщі назвав обставини при яких його країна знову готова постачати зброю до України.

"Коли старе обладнання буде замінено на сучасне, я не бачу проблеми, щоб це старе обладнання відправити українцям", — сказав Дуда та додав, що від суперечки між Польщею та Україною виграє лише Москва, а наслідки для обох країн можуть бути трагічними.

Нагадаємо, що Польща відмовилась зняти ембарго на українське зерно, яке мало закінчитись 15 вересня. Україна відреагувала на такі дії та подала позов до СОТ. Як наслідок прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава припиняє відправляти зброю до України. Однак згодом речник польського уряду пояснив, що Польща не може відправляти нове обладнання, яке щойно закупила для своїх потреб, однак виконає раніше укладені контракти між Варшавою та Києвом. Транзит зброї через територію Польщі залишається без змін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі закликають шантажувати Україну та пропонують заборонити транзит зброї через територію країни.

Також "Коментарі" писали про депутата однієї з польських партій, який підрахував допомогу Польщі та виставив Україні рахунок на мільярди злотих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини