Головна Новини Світ Європа Мутація коронавірусу досягла Іспанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Мутація коронавірусу досягла Іспанії

Новий штам вірусу виявили у громадян Іспанії

26 грудня 2020, 16:22
Поділіться публікацією:

Новий мутуючий вид коронавірусу все більше поширюється по Європі. Так, якщо після перших випадків зараження в Великобританії, новий штам зафіксували в Німеччині. Тепер про різновид, яка, на думку вчених, критично небезпечніше, ніж попередня версія вірусу, заявили в Іспанії.

Мутація коронавірусу досягла Іспанії

В Європі досліджують новий штам коронавірусу

В країні зареєстрували вже чотири пацієнти, у яких виявили мутуючий коронавірус. Таку інформацію опублікувало національне іспанське видання El Mundo.

На думку іспанських журналістів, троє заражених — члени однієї сім'ї, чоловік з дружиною і їх дочка. Всі вони, як передбачається, заразилися від родича, якій нещодавно прилетів з Великобританії. Після повернення молода людина склала тест, який виявив у нього зараження коронавірусом. Після чого в лікувальну клініку з'явилися родичі, які скаржилися на схожі симптоми і попросили зробити їм тест. Що стосується ПЛР-дослідження у їх виявили саме британський різновид COVID-19.

Окремим випадком є виявлення нового вірусу у пацієнта з Мадрида, який прилетів зі столиці Великобританії 20 грудня.

Як повідомляв портал "Коментарі", в ЄС прийшли до висновку, що нинішні вакцини проти коронавірусу залишаються ефективними проти нового штаму Covid-19, виявленого, зокрема, у Великобританії.

За словами прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона, новий штам коронавірусу на 70% небезпечніше. Він поширюється набагато швидше, як повідомила ВООЗ. Раніше стало відомо, що новий штам коронавірусу виявили у туриста в Італії, який прибув з Великобританії разом з другом. Вони та їхні родини перебувають в ізоляції. Про підтверджений новий випадок зараження повідомило МОЗ країни. Про стан туриста докладно не повідомляється. Нагадаємо, Австрія, Італія, Франція і Нідерланди закрили авіасполучення з Британією 20 грудня. Крім того, Франція заборонила використовувати будь-які види транспорту для перетину кордону. Лондон виявився в повній ізоляції через мутації вірусу. Раніше ЗМІ писали, що Європейський союз на чолі з Німеччиною намагаються повністю закрити території країн-членів для британців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини