Головна Новини Світ Європа На острові Крит стався сильний землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

На острові Крит стався сильний землетрус

Тисячі людей в паніці покинули свої будинки

13 жовтня 2021, 00:28
Поділіться публікацією:

Грецький острів крит сколихнув землетрус амплітудою 6,4 бали за шкалою Ріхтера. Про це повідомляє BBC, посилаючись на геологічну службу США.

На острові Крит стався сильний землетрус

Землетрус в Греції, фото "BBC"

Епіцентр був розташований біля східного краю острову. Тисячі людей в паніці покинули свої будинки. Деякі будівлі були пошкоджені. Повідомлень про жертви немає. Поштовхи відчули на кількох островах Додеканес. 

За даними Служби безпеки США, епіцентром землетрусу у вівторок о 09:24 за Гринвічем стало східне село Крит Палекастро. Землетрус стався на глибині 10 кілометрів, що є досить неглибоким і може завдати шкоди. Загалом, грецький Інститут геодинаміки зафіксував декілька різних підземних поштовхів. Інший епіцентр був за 32 кілометри від східного міста Закрос і мав більшу глибину. 

У селі Ксерокампос зруйнувалася церква. Надходили повідомлення про обвали каменів з усього острова. 

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про те, що кілька потужних землетрусів сколихнули Гаваї. Дві серії підземних поштовхів були зафіксовані біля узбережжя Гавайських островів. Як стало відомо, на тлі виверження вулкана Кілауеа 10 жовтня біля узбережжя Гавайських островів стався кілька сильних землетрусів. Згідно з даними американської геологічної служби, перший землетрус магнітудою 6,1 бала за шкалою Ріхтера було зафіксовано приблизно за 27 кілометрів від району Наалеху. Після цього, через 20 хвилин, в тому ж районі пролунала друга серія підземних поштовхів силою 6,2 бала. Відзначається, що стихія налякала місцевих жителів. У будинках падали предмети. Повідомлень про травми людей в результаті землетрусу не надходило. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини