Головна Новини Світ Європа На польському кордоні затримали українця: у чому його підозрюють
commentss НОВИНИ Всі новини

На польському кордоні затримали українця: у чому його підозрюють

Центральне антикорупційне бюро Польщі проводить розслідування щодо передачі неправомірної винагороди працівникам митниці

8 вересня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Українця затримали на польсько-українському кордоні службовці Центрального антикорупційного бюро. Про це повідомляє сайт money.pl.

На польському кордоні затримали українця: у чому його підозрюють

В українця вилучили фіктивні документи про покупки, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що українець хотів вимагати відшкодування ПДВ на митниці. У чоловіка були фіктивні документи про покупки на території Польщі. Відповідно до системи Tax Free громадяни інших країн можуть отримати відшкодування ПДВ на митниці, якщо купували певні товари на території країни.

Наразі Центральне антикорупційне бюро Польщі проводить розслідування щодо передачі неправомірної винагороди працівникам митниці за оформлення певних документів. Саме в рамках цього провадження затримали українця, що планував дати грошей митникам за повернення ПДВ. В українця вилучено фіктивні документи про покупки на суму понад 200 тисяч злотих.

Громадянину України інкримінують шахрайство. Суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу для українця у вигляді тримання під вартою протягом трьох місяців. Також у справі підозрюють ще понад 40 осіб. Спецслужби проводять розшукові дії.

Як відомо з матеріалів розслідування, у 2013-2014 роках незаконно відшкодовували ПДВ для деяких осіб, що мають свій бізнес. Відшкодування отримали люди за начебто купівлю та експорт товарів за межі Європейського Союзу. Слідчі підозрюють, що вони могли надати неправомірну винагороду митникам й отримати відшкодування.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Польщі затримали українця на викраденому авто, який втікав від поліції. Чоловік їхав дорогою з Німеччини й не реагував на сигнали правоохоронців. Поліціянти навіть здійснили попереджувальні постріли у безпечному напрямку зі своєї службової зброї. Після того, як українець побачив, що його переслідують кілька екіпажів поліції, 40-річний чоловік у якийсь час зупинив фургон і намагався втікати пішки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини