Головна Новини Світ Європа У Польщі затримали українця на викраденому авто: що відомо про погоню
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі затримали українця на викраденому авто: що відомо про погоню

Українцю загрожує до 10 років позбавлення волі

6 вересня 2021, 19:35
Поділіться публікацією:

Українець рухався на викраденому фургоні марки Mercedes із Німеччини по трасі на території Польщі. Відомо, що подія трапилася 31 серпня 2021 року. Про це повідомляють у прес-службі поліції Польщі у Здунській-Волі.

У Польщі затримали українця на викраденому авто: що відомо про погоню

У Польщі затримали українця на викраденому авто, фото поліції

За ним поїхали поліціянти Польщі, адже чоловік не зреагував на вимогу правоохоронців зупинитися і продовжував їхати на швидкості по дорозі. Поліціянти навіть здійснили попереджувальні постріли у безпечному напрямку зі своєї службової зброї. Після того, як українець побачив, що його переслідують декілька екіпажів поліції, 40-річний чоловік в якийсь час зупинив фургон та намагався втікати пішки. Завдяки скоординованим діям офіцерів поліції в Серадзе та Здунській-Волі українця затримали.

Наразі чоловік перебуває під вартою, суд обрав йому запобіжний захід у вигляд тримання в ізоляторі протягом трьох місяців. Таким чином суддя ухвалив клопотання районної прокуратури у Здунській-Волі.

Українцю інкримінують крадіжку та злом автомобіля вартістю 60 000 злотих. Чоловіка також звинувачують у тому, що він не зупинився на вимогу поліції. Якщо вину чоловіка доведуть у суді, то відповідно до європейського кримінального права йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Польщі українці протестують проти поліцейського свавілля. Учасники акції зібралися біля провінційного штабу поліції Нижньої Сілезії з плакатами та листівками. Гасла протестувальників: "У тебе кров на руках", "Зупинимо вбивства поліції", "Я не хочу боятися поліцейського". Українці вигукували "ганьба" та "бандити". Причина протестів — три останні смерті молодих чоловіків після їх затримання поліцією. Українці наголосили, що поліцейські зловживають службовим становищем, лупцюють і катують затриманих. Протестувальники згадали про трьох загиблих — Лукаша, Бартека та Дмитра. Справи про їх смерті досі розслідуються. 

У Польщі затримали українця на викраденому авто: що відомо про погоню - фото 2
У Польщі затримали українця на викраденому авто: що відомо про погоню - фото 3
У Польщі затримали українця на викраденому авто: що відомо про погоню - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини