Головна Новини Світ Європа Наш пріоритет - захистити літніх людей: як уряд Болгарії мотивує пенсіонерів вакцинуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Наш пріоритет - захистити літніх людей: як уряд Болгарії мотивує пенсіонерів вакцинуватися

Болгарія пропонує грошову винагороду для підвищення рівня вакцинації серед пенсіонерів

23 грудня 2021, 13:28
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив у четвер, 23 грудня, що літні люди, яким зробили щеплення від COVID-19, матимуть право на грошову винагороду в рамках прагнення уряду підвищити рівень вакцинації, який зараз є найнижчим у Європі. Про це повідомляє Reuters.

Наш пріоритет - захистити літніх людей: як уряд Болгарії мотивує пенсіонерів вакцинуватися

Чоловік отримує дозу вакцини від коронавірусної хвороби AstraZeneca (COVID-19), яку вводить медичний персонал із мобільного підрозділу в селі Огнен, Болгарія - Reuters

Петков, який вступив на посаду цього місяця, сказав, що кожен болгар на пенсії отримає одноразову виплату в розмірі 75 левів (43,40 доларів) на додаток до своєї пенсії протягом наступних шести місяців, коли буде вакцинуватися першою або другою дозою. Пенсіонери, які вже отримали три уколи, також отримають право на отримання коштів.

Його центристський коаліційний уряд також починає широкомасштабну інформаційну кампанію, щоб переконати скептичних до вакцин болгар зробити щеплення і уникнути нової смертельної хвилі коронавірусу, яка, за словами Петкова, може вразити вже в середині січня.

"Пріоритет нашого уряду в тому, щоб послабити тиск на лікарні та в основному захистити наших літніх людей, які знаходяться в групі найбільшого ризику", – сказав Петков у телевізійній заяві.

Болгарія є найменш вакцинованою країною ЄС з 27 членів, адже лише 27% її дорослого населення повністю вакциновані. У країні найвищий рівень смертності від COVID-19 у ЄС.

Петков сказав, що сподівається, що новий стимул допоможе балканській країні вакцинувати близько 300 000 болгар віком від 65 років до кінця січня.

У четвер Болгарія повідомила про 1463 нові випадки зараження (з піку в жовтні) і 56 нових смертей. Пандемія забрала життя 30 359 людей у ​​країні з населенням 7 мільйонів людей.

За останні 24 години було введено близько 16 500 доз вакцини, в результаті чого загальна кількість перевищила 3,6 мільйона, свідчать дані міністерства охорони здоров’я.

Але багато болгар все ще скептично ставляться до вакцин на тлі вкоріненої недовіри до державних інституцій, дезінформації та суперечливих повідомлень політиків.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Європейська комісія ухвалила правила, згідно з якими сертифікат Європейського Союзу про COVID-19 буде дійсним для подорожей протягом дев’яти місяців після завершення первинних щеплень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини