Головна Новини Світ Європа Не Росія і не Орбан: угорці знайшли винного у рекордній інфляції
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Росія і не Орбан: угорці знайшли винного у рекордній інфляції

Угорці переживають рекордну інфляцію останніх років. Попри це більшість громадян вважають, що це не через діяльність Путіна чи їх лідера Віктора Орбана.

27 березня 2023, 19:00 comments6665
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина переживає один з найвищих рівнів інфляції за останні роки. Ціни на продукти стрімко ростуть вверх і згідно з дослідженням Євростат, за рік інфляція в Угорщині становила 47%. Проте, угорці вважають, що причина такого росту цін не в діяльності їх лідера Віктора Орбана, а у санкціях Брюсселя. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Nepszava.

Не Росія і не Орбан: угорці знайшли винного у рекордній інфляції

Путін та Орбан. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуванням, проведеним дослідницьким інститутом Publicus на замовлення видання Nepszava, все більше угорців звинувачують санкції ЄС за зростання цін на продукти харчування в країні. Видання вважає, що це свідчить про вплив провладної угорської пропаганди, яка базується на критиці Брюсселя.

"Урядова пропаганда виявилася ефективною, і вона наполягала місяцями: лише Брюссель відповідальний за стрімке зростання цін на продукти харчування", — повідомляє Nepszava.

Згідно з дослідженнями 67% респондентів вважають, що санкції проти Росії призвели до здорожчання цін на продукти, хоча в грудні такий показник в Угорщині становив 47%. Тоді як кількість угорців, які звинувачують уряд і його економічну політику у зростанні цін знизилась з 74% до 65%.

Попри те, що у всій Європі зафіксовано ріст інфляції, в Угорщині він значно вищий ніж в інших країнах. Інфляція в Польщі, Чехії, Румунії становить близько 25%, у Словаччині 28%, а в Литві 29%. Тоді як річний рівень інфляції в Угорщині був 47%.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Угорщина повідомила чи готова арештувати Путіна на своїй території.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що міністр оборони Угорщини назвав країну, яка має вирішити долю війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини