Головна Новини Світ Європа Угорщина повідомила чи готова арештувати Путіна на своїй території
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина повідомила чи готова арештувати Путіна на своїй території

Угорщина відповіла чи виконає рішення Міжнародного кримінального суду і арештує Володимира Путіна, якщо той опиниться на їх території.

23 березня 2023, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Офісу прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш повідомив, чи готова його країна виконати рішення Міжнародного кримінального суду та арештувати Володимира Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Telex.

Угорщина повідомила чи готова арештувати Путіна на своїй території

Керівник Офісу прем'єр-міністра Гергей Гуйяш. Фото з відкритих джерел

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна. У Кремлі заявили, що таке рішення не вплине на Росію, адже вона не є під юрисдикцією суду. Однак інші країни (понад 120), які підписали Римський статут Міжнародного кримінального суду можуть арештувати російського диктатора, до цього списку входить і Угорщина.

Представник Офісу Віктора Орбана, Гергей Гуйяш повідомив чи Угорщина арештує Володимира Путіна.

"Ми не можемо заарештувати президента Росії, тому що в Угорщині не оголошено з'їзд Національного кримінального суду", — сказав Гергей Гуйяш та додав, що це не випадково, адже така "угода суперечить конституції Угорщини".

Гуйяш стверджує, що уряд Угорщини не має чіткої позиції щодо арешту президента Російської Федерації Володимира Путіна, проте на думку угорського політика арешт російського диктатора не призведе до миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив усім країнам ракетними ударами та початком війни, якщо вони спробують арештувати Володимира Путіна. У приклад він привів Німеччину та удари по їх уряду — Бундестагу.

Також "Коментарі" писали про те, що Сполучені Штати втрачають терпіння та посилають чіткий сигнал прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Громадянин

2 квітня 2023, 15:39

Забыли ребята про 1956 год!!! Ой забыли......

Микита

23 березня 2023, 15:04

Продажна угорська влада


Новини