Головна Новини Світ Європа Німеччина звинуватила Росію у кібератаці на політиків парламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина звинуватила Росію у кібератаці на політиків парламенту

Члени однієї з політичних партій могли стати мішенями кібератак

7 вересня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Росію звинуватили у кібератаці на політиків Німеччини. Про це повідомляє Тhe National News.

Німеччина звинуватила Росію у кібератаці на політиків парламенту

Німеччина звинуватила Росію у кібератаці, фото з відкритих джерел

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Німеччини наголосили, що в них є інформація про організаторів кібератаки хакерів. У повідомленні зазначається, що це безумовно російська військова розвідка ГРУ. Хакери мали завдання вкрасти паролі електронних пошт політиків задля ймовірного втручання у вибори.

За словами представниці МЗС Андреа Сассе, наразі в політичних колах Німеччини панує тривога через хакерську атаку. Аналітики побоюються, що вкрадені дані можуть бути використані для введення в оману виборців шляхом публікації фейкових повідомлень з акаунтів політиків. Сассе також наголосила, що такі дії являють собою загрозу для безпеки Федеративної Республіки Німеччина.

"Ці напади можуть служити підготовкою до операцій впливу, таких як кампанії дезінформації, пов'язані з виборами", — сказала дипломат.

З боку Німеччини вже направлено до Москви повідомлення із вимогами припинити кібератаки. Повідомляється, що фішингова атака в Німеччині була пов'язана з хакерською кампанією, відомою як Ghostwriter. Відомо, що партія "Зелені" хоче відмовитися від газопроводу. Саме члени цієї партії могли стати мішенями кібератак.

Нагадаємо, що вибори в Німеччині пройдуть 26 вересня. Повідомляється, що на цих виборах Ангела Меркель не подавала свою кандидатуру на посаду канцлера.

Як повідомляє портал "Коментарі", США і Німеччина оприлюднили спільну угоду про завершення будівництва "Північного потоку-2", де обіцяють підтримку суверенітету і незалежності України. Експерти прокоментували ситуацію з точки зору того, як це вплине на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини