Головна Новини Світ Європа Норвежців шокував рух колони росіян на Шпіцбергені
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвежців шокував рух колони росіян на Шпіцбергені

Росіяни влаштували рух колони до Дня Перемоги у місті Баренцбург, що знаходиться на норвезькому острові Шпіцберген.

11 травня 2023, 19:20 comments5243
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Понад 50 автомобілів, вертольотів та снігоходів взяли участь у колоні, які рухалась головною вулицею міста Баренцбург. Чоловіки були одягненні у військову форму, а захід запланували на честь 9 травня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Barents Observer.

Норвежців шокував рух колони росіян на Шпіцбергені

Росіяни влаштували рух колони до Дня Перемоги на острові Шпіцберген

Баренцбург — невелике арктичне місто, що розташоване на норвезькому архіпелазі Шпіцберген. Норвегія надала право концесії для Росії, тобто право використовувати природні багатства регіону. 9 травня спокій міста порушив гуркіт російської техніки.

У повітрі літав вертоліт Мі-8, а по центральній дорозі Баренцбурга їхала колона автомобілів. Очолив рух на чорному автомобілі Toyota Landcruiser генеральний консул Росії Андрій Чемерило, за ним шеренгою їхало ще понад 50 транспортних засобів, зокрема снігоходи та трактори. Більшістю транспортних засобів керували люди у зеленій військовій формі.

"Це було схоже на Росію, де 9 травня відзначається як головний національний день і пам'ять про перемогу у Другій світовій війні. Але це ж Норвегія, вона за кілька тисяч кілометрів від російського материка", — повідомляє видання The Barents Observer.

На вікнах автомобілів, що їхали норвезьким містом були наклеєні фото ветеранів Другої світової війни. Після значних втрат у війні з Україною, Кремль вимагав від росіян відмовитись від традиційної ходи "безсмертний полк" та розміщувати фото радянських ветеранів на одязі, автомобілях та інших предметах, а не носити в руках, як це відбувалось у попередні роки. Також росіяни організували пропагандистський концерт в Бранденбурзі, де учасники заходу були одягнені у військову форму та носили георгіївську стрічку – символ російської агресії.

Це не вперше, коли генконсул Росії Андрій Чемерило нагріває атмосферу на норвезькому архіпелазі. В день ВМФ Росії 31 липня 2022 року російський чиновник організував військово-морський парад у місцевому порту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін привітав лідерів СНД з 9 травня, проте одного президента не згадав.

Також "Коментарі" писали про те, коли закінчилась Друга світова війна в Європі: 7, 8 чи 9 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини