Головна Новини Світ Європа Нова хвиля затримань в Білорусі: людей хапали під будівлею ЦВК
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова хвиля затримань в Білорусі: людей хапали під будівлею ЦВК

Черга з охочих оскаржити рішення ЦВК про відмову в реєстрації опозиційних кандидатів на вибори президента до вечора розтягнулася на кілометр

16 липня 2020, 08:47
Поділіться публікацією:








Після масових стихійних протестів і таких же масових затримань, громадяни Білорусі вигадали інший спосіб висловити своє невдоволення діями Центрвиборчкому, який напередодні відмовився реєструвати опозиційних кандидатів. Вони вишикувалися в чергу перед будівлею ЦВК, щоб подати офіційну скаргу. Але і цей протест закінчився для деяких за ґратами. Про нові затримання повідомив правозахисний центр "Весна".

Нова хвиля затримань в Білорусі: людей хапали під будівлею ЦВК

Фото: TUT.BY

Люди почали приходити до будівлі білоруської ЦВК з самого ранку 15 липня. До вечора черга розтяглася майже на кілометр. Але рівно о 19:00 Виборча комісія закрилася. На площу Незалежності до того часу вже стягнули ОМОН, вишикували автозаки і спецтехніку.

Попри все це, натовп протестувальників рушив до Головного поштамту, щоб відправити скаргу поштою, але й він  в терміновому порядку зачинився. У відділення пошти, яке працює цілодобово на залізничному вокзалі, протестувальники також не змогли потрапити. Саме в цей момент з'явилося повідомлення, що пошту нібито замінували. Відповідно, у відділення нікого не пустили.

Замість цього майже два десятки людей опинилися у відділках міліції. Серед них було кілька журналістів. Люди скаржаться, що при затриманні співробітники Омону їх жорстоко били.


Нагадаємо, протести в Білорусі почалися у вівторок, 14 липня. Тоді ЦВК відмовилася реєструвати на вибори президента двох опозиційних кандидатів Віктора Бабарика і Валерія Цепкала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини