Головна Новини Світ Європа Обвал цін на газ у Європі: до чого тут Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Обвал цін на газ у Європі: до чого тут Україна

Через українську ГТС знову пішли постачання російського газу

12 вересня 2024, 13:05 comments1460
Поділіться публікацією:

Ціни на природний газ у Європі різко пішли вниз. Так ринок відреагувала на відновлення постачання російського "блакитного палива" через Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Bloomberg".

Обвал цін на газ у Європі: до чого тут Україна

Газ. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що ф'ючерси впали на 1,9% після зростання на 2,4% у середу. Заявки на відвантаження палива свідчили, що у четвер через територію країни пройде стандартний обсяг російського газу.

Європейський ринок залишається чутливим до обмежень постачання, оскільки після енергетичної кризи він став більше залежати від глобальних потоків. Проте, регіон вступає в опалювальний сезон із достатніми запасами, тоді як попит на паливо залишається невисоким.

Зазначається, що різке збільшення вживання газу в Європі чи Азії, викликане похолоданням, може знову підштовхнути ціни до зростання, особливо враховуючи закінчення терміну дії угоди про транзит газу між Росією та Україною, що наближається, і ймовірне припинення цих поставок 1 січня.

"Ми вже спостерігаємо премію за ризик у цінах відповідних зимових місяців", — заявив голова відділу торгових операцій у континентальній Європі швейцарської комунальної та трейдерської компанії Axpo Solutions AG Марко Заальфранк.

Читайте на порталі "Коментарі" — частка російського газу в імпорті країн Європейського Союзу різко знизилася після початку війни Росії проти України. ЄС готовий повністю відмовитися від постачання з Москви. Таку заяву зробила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон, повідомляє сайт Єврокомісії.

У заяві йдеться про те, що частка російського газу в імпорті ЄС скоротилася з 45% у 2021 році до 18% до червня 2024 року, тоді як імпорт від таких надійних партнерів, як Норвегія та США, збільшився.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини