Головна Новини Світ Європа Одна з країн ЄС хоче націоналізувати курорт на узбережжі Чорного моря, який належить Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн ЄС хоче націоналізувати курорт на узбережжі Чорного моря, який належить Росії

У Болгарії близько 300 000 росіян володіють більш ніж 500 000 об'єктів нерухомості

25 січня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

В болгарському  парламенті  готують закон, який   надасть  державі  можливість контролювати  величезний  російський туристичний курорт "Камчія" на узбережжі Чорного моря.

Одна з країн ЄС хоче націоналізувати курорт на узбережжі Чорного моря, який належить Росії

Туристичний курорт "Камчія" (фото з відкритих джерел)

Про це сказав депутат Івайло Мірчев, інформує  Euractiv.

Цей курортний комплекс  "Камчія", рекламують, як "центр освіти, культури, відпочинку, спорту, охорони здоров'я, ділового та конгресного туризму", належить владі Москви, проте  управляють ним  в  країні болгарські  громадяни, що формально не входять до ЄС.

Івайло Мірчев  розповідає про цей курорт,  як російський анклав на болгарському узбережжі, що  працює більше  14 років.

"Законодавча ініціатива давно назріла, особливо з огляду на триваючу війну Росії в Україні. Міжнародні санкції проти Росії діють з 2014 року, і нові ухвалюються у відповідь на неослабну агресію Росії", — наголосив обранець  від коаліції "Ми продовжуємо зміни — Демократична Болгарія" Івайло Мірчев.

Він додає, що, аби Болгарія виконувала  свої зобов'язання  про забезпечення дотримань міжнародних обмежувальних заходів, необхідно прийняти спеціальний закон.

Чи  пов'язана "Камчія"  з "Лукойлом"

Нещодавно одна з  партнерок  ЗМІ  дала інформацію, що представники Департаменту майна мерії Москви звернулись з проханням призначити  керівником  центру "Камчія"  очільник  російської нафтової компанії "Лукойл Нефтохім Бургас".

Директиви влади російської столиці  щодо курортного комплексу  прозвучали на фоні блокування  чи  конфіскації російської власності в інших країнах Євросоюзу.

 В публікації видання  стверджується, що після  лютого  2017 року санкції Євросоюзу  були поширені на  багатьох   громадян РФ і компанії.

При цьому, Болгарія — єдина країна-член ЄС, що не  ввела санкції щодо будь-яких  громадян РФ чи проти російських компаній із  списку санкцій  Євросоюзу.

В країні  майже  300 000 росіян володіє більш ніж 500 000 об'єктів нерухомості. 

В болгарській  правовій  системі передбачено   тільки процедуру арешту активів, але  не їх заморожування. Але члени Євросоюзу, яким  є Болгарія, повинні  відразу застосувати правила санкцій ЄС,  це значить, що податкові органи  повинні ініціювати процедуру замороження, навіть  коли  жодні національні закони не передбачають таких процедур.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Болгарія хоче мати дві державні валюти одночасно

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини