Головна Новини Світ Європа Одностатевим парам в Угорщині заборонили всиновлювати дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Одностатевим парам в Угорщині заборонили всиновлювати дітей

Усиновити дитину в Угорщині можна тільки сімейним парам, а одностатеві шлюби заборонені

15 грудня 2020, 14:23
Поділіться публікацією:

Одностатевим парам в Угорщині заборонили всиновлювати дітей

Угорщина продовжує йти всупереч загальноєвропейським  трендам. Так, попри тенденцію до популяризації ЛГБТ-спільноти, влада країни проявила прихильність до традиційних цінностей. В останньому випадку це виразилося на законодавчому рівні.

Так, депутати угорського парламенту, в якому більшість у дві третини голосів має партія глави уряду Віктора Орбана, прийняли закон про обмеження усиновлення дітей парами однієї статі.

У законопроекті зазначено, що всиновлювати дітей мають право тільки подружні пари. Самотня людина повинна отримати спеціальний дозвіл на усиновлення від міністра у справах сім'ї. Фактично, такі пункти забороняють нетрадиційним сім'ям заводити прийомних дітей, оскільки Угорщина не підтримує одностатеві шлюби й в країні вони знаходяться під забороною.

Нагадаємо, портал "Коментарі" інформував своїх читачів, що раніше Польща перейнялася подібною законодавчою ініціативою. У Сейм Польщі були спрямовані поправки для Конституції, які запропонував президент Анджей Дуда, — вони закріплюють заборону на усиновлення дітей сімейними парами, де обидва партнери одностатеві.

Так, за словами Дуди, така позиція сформована в суспільстві, де люди в переважній більшості відмовляються називати виховання дітей в одностатевих сім'ях нормальним з точки зору формування психології дитини.

"У Польщі завжди кількість людей, які виступають проти усиновлення дітей ЛГБТ-парами, перевищувало 70%, а за даними деяких опитувань цифра незгодних досягала 80%", — передає заяву президента прес-центр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини