Головна Новини Світ Європа Орбан підтримав суперечливу пропозицію Макрона
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан підтримав суперечливу пропозицію Макрона

Угорський лідер підтримав неоднозначні слова президента Франції, які той дав після візиту в Китай.

14 квітня 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримав заяви президента Франції Еммануеля Макрона, який стверджує, що ЄС має бути більш незалежним від США і не потрапляти в "кризи, які не є нашими". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Le Figaro.

Орбан підтримав суперечливу пропозицію Макрона

Віктор Орбан та Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Після візиту у Китай президент Франції заявив, що Європа має стати "стратегічно автономною", не йти услід за США у всьому та не наражати себе на небезпеки, які не стосуються Євросоюзу. Прем'єр-міністр Угорщини підтримав французького колегу.

"Президент Франції шукає потенційних партнерів, а не наживає ворогів, що близько до позиції Угорщини. Ми повинні враховувати власні інтереси, а не інтереси інших", — заявив Віктор Орбан.

Нагадаймо, що слова Макрона викликали критику з боку європейських та американських лідерів, особливо у Литві та Польщі. Президент Франції зауважив, що Євросоюз не повинен автоматично займати однакову позицію зі Сполученими Штатами у випадку конфлікту на Тайвані, через можливу агресивну діяльність Китаю.

Раніше портал "Коментарі" писав про скандальну заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Угорський політик сказав, що війна б закінчилась, якби Європа перестала давати фінансову допомогу Україні.

Також "Коментарі" повідомляли, що колишній президент Росії Дмітрій Медведєв похвалив Віктора Орбана за "сміливу" заяву про Україну. Російський політик додав до слів угорського лідера, що "як тільки закінчиться західне фінансування, закінчиться сама Україна. На думку, Медведєва Україна нікому не потрібна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини