Головна Новини Світ Європа Орбан порівняв Зеленського і Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан порівняв Зеленського і Путіна

Орбан запропонував Євросоюзу діяти спільно з Глобальним Півднем, але не отримав підтримки.

8 жовтня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешт підтримує ідею припинення вогню в Україні, але обидва президенти країн, які беруть участь у війні, не зацікавлені в завершенні бойових дій.

Орбан порівняв Зеленського і Путіна

Віктор Орбан (фото з відкритих джерел)

Про це Орбан сказав на своїй пресконференції, запис якої опублікований на його офіційній сторінці у Facebook.

"Обидва лідери, російський і український, твердо вірять, що час працює на їхню користь, тому вони не бажають йти на компроміс чи розпочинати мирні переговори. Вони не хочуть припинення вогню, не хочуть миру, а хочуть воювати, що є поганим для Європи", — підкреслив угорський прем'єр.

Орбан зазначив, що звернувся до інституцій Європейського Союзу та лідерів країн-членів з пропозицією розробити певні "міжнародні кроки", які б створили "миротворче середовище" навколо України та Росії і змусили сторони конфлікту сісти за стіл переговорів для досягнення діалогу, мирних домовленостей та припинення вогню.

"Замість того, щоб обговорювати позицію Глобального Півдня, слід зробити вибір на користь співпраці з ним. Але бразильці, арабські країни та Євросоюз мають разом створити мирну платформу і спільними зусиллями привести обидві сторони до припинення вогню", — додав Орбан, зазначивши, що його ініціатива не знайшла підтримки серед колег з ЄС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина знову встромлює ніж у спину УкраїниМіністр фінансів Угорщини Міхал Варга заявив, що Будапешт буде блокувати надання Україні кредиту від G7 у розмірі $50 мільярдів до завершення президентських виборів у США.

Окрім цього, Угорщина відклала ухвалення рішення щодо продовження санкцій ЄС проти Росії. За інформацією європейських високопосадовців, Вашингтон наполягає на тому, щоб ЄС збільшив термін дії санкцій з поточних шести місяців до трьох років, що дозволить додати до кредиту близько $20 мільярдів, які покриватимуть внесок Європейського Союзу. Решту $10 мільярдів мають забезпечити інші члени G7, такі як Канада, Велика Британія та Японія.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини