Головна Новини Світ Європа Орбан та Угорщина потрапили на гачок Сі
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан та Угорщина потрапили на гачок Сі

Будапешт не оголошував офіційно про угоду з китайськими банками

25 липня 2024, 21:05 comments1162
Поділіться публікацією:

Угорщина навесні 2024 року взяла найбільший кредит в історії країни, позичивши 1 мільярд євро у трьох китайських банків. Про це повідомляє Politico з посиланням на дані угорського боргового управління. Кредит був наданий Банком розвитку Китаю, Експортно-імпортним банком Китаю та угорською філією Банку Китаю, і був повністю використаний 19 квітня. Погашення кредиту має бути здійснене протягом трьох років.

Орбан та Угорщина потрапили на гачок Сі

Орбан та Сі Цзіньпін(фото з відкритих джерел)

Будапешт не оголошував про угоду публічно, і вона стала відома тільки після публікації даних урядового боргового управління. Зазначається, що кредитна угода дозволяє фінансувати інвестиції в інфраструктуру та енергетичний сектор і утримувати співвідношення державного боргу до ВВП в межах 28,9%. Однак, відомство не розкрило інших деталей позики, таких як розмір відсоткової ставки та графік погашення.

Новина про рекордний кредит з'явилася на тлі рекордного зростання державного боргу Угорщини до 140 мільярдів євро (73,5% ВВП) і дефіциту бюджету в 6,7% ВВП. Угорщина не має доступу до фінансування з фондів ЄС через конфлікт із Брюсселем.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Орбан вирушив до Китаю домовлятися про мирПрем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Пекіні зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпіном. Він зазначив, що для угорців важливо, щоб Китай сприяв миру у всьому світі. 

Говорячи про російсько-українську війну, угорський прем'єр-міністр зазначив, що угорці – миролюбний народ. Вони прагнуть миру, рівноваги і гармонії, і тому " ми завжди за світу і ніколи за війни " .

При цьому глава угорського уряду назвав зустріч із Сі Цзіньпіном історичною, на якій було досягнуто серйозних домовленостей і встановлено дружбу між двома народами на багато поколінь.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини