Головна Новини Світ Європа Орбан закликає не говорити про воєнні злочини Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан закликає не говорити про воєнні злочини Путіна

Угорський лідер Віктор Орбан вважає, що не слід говорити про воєнні злочини президента Росії Володимира Путіна та пояснює чому.

27 червня 2023, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що про воєнні злочини слід говорити після війни, адже так простіше сісти за стіл переговорів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bild.

Орбан закликає не говорити про воєнні злочини Путіна

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Лідер Угорщини вкотре відзначився неоднозначними заявами щодо війни в Україні. Під час інтерв’ю з німецьким виданням Bild Віктор Орбан закликав не говорити про воєнні злочини, зокрема і про ті, у яких підозрюється Путін, за що отримав ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

"Про воєнні злочини можна говорити після війни. Якщо ви хочете перемир’я, а потім ведете переговори, ми повинні переконати тих, хто бере участь у конфлікті, сісти за стіл переговорів", — вважає Віктор Орбан.

Угорський політик стверджує, що "не дуже гарна ідея" запрошувати російського президента до столу переговорів, а потім говорити про його арешт.

"Говорити про це зараз абсолютно недоречно", — підсумовує Орбан.

Слід зазначити, що німецький журналіст запитав у Орбана, чи той вважає Путіна воєнним злочинцем, на що угорський політик коротко відповів: "Ні. Не для мене".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про лідера Угорщини Віктора Орбана, який вважає, що попри допомогу Заходу перемога України у війні проти Росії є "неможливою". Угорський політик заявив, що існує непорозуміння у ситуації щодо війни в Україні, тому Київ має якнайшвидше домовитись з Кремлем про мир, аби не руйнувати свою територію та вберегти життя українців.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина грає на руку російській пропаганді та готує інформаційно-психологічну операцію проти України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини