Головна Новини Світ Європа Шкодить не тільки Україні: Угорщина дала сигнал про затримку для Фінляндії та Швеції
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкодить не тільки Україні: Угорщина дала сигнал про затримку для Фінляндії та Швеції

Орбан звинуватив скандинавські країни у "відвертій брехні" про стан верховенства права та демократії в Угорщині. А уряд країни продовжує зволікати з рішенням ратифікації Швеції та Фінляндії до НАТО.

26 лютого 2023, 12:01 comments1202
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина кілька разів відкладала рішення про прийняття Фінляндії та Швеції до НАТО. Цього разу голосування перенесено на кінець березня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Шкодить не тільки Україні: Угорщина дала сигнал про затримку для Фінляндії та Швеції

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Після російського вторгнення в Україну, Швеція та Фінляндія подали свої заяви на вступ до НАТО, щоб убезпечити себе від можливої агресії з боку Росії. Більшість членів НАТО швидко погодились та ухвалили відповідні рішення про вступ скандинавських країн до військової організації. Тільки дві країни з 30 членів НАТО зволікають – Туреччина та Угорщина. Остання заявляла, що погодить вступ Швеції та Фінляндії в лютому 2023 року, проте керівник офісу угорського президента Гергелі Гуляш заявив, що ратифікація може відбутись не раніше кінця березня.

"Парламент внесе це в порядок денний у понеділок і почне обговорення закону наступного тижня", — сказав Гуляш на пресконференції.

За угорськими законами ухвалення законодавства займає близько 28 днів, тому найшвидший момент, коли Угорщина погодить вступ до НАТО Швеції та Фінляндії – це 21 березня.

Однак ймовірність швидкого прийняття рішення не велика. Прем’єр-міністр Віктор Орбан звинуватив обидві скандинавські країни у "відвертій брехні" про стан верховенства права та демократії в Угорщині. Угорський лідер повідомив, що між парламентськими групами потрібні додаткові переговори перед голосуванням.

Як повідомляє Reuters у липні 2022 року уряд Орбана просунув закон про підвищення податків всього за два дні. Цікаво, що законопроєкт про ратифікацію вступу Фінляндії та Швеції до НАТО надійшов до угорського парламенту в той самий час.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дипломатичний скандал між США та Угорщиною.

Також "Коментарі" писали, що Ердоган все більше піддається критиці в Туреччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

26 лютого 2023, 12:19

Ще не вступивши в НАТО і ЄС, розкрадачі власної країни - Малоправославії, приймають участь у кожній сварці там, збільшуючи її розміри в рази. Природна схильність шкодити і робити зло всім навколо. Дыды концтаборами-гулагами керували, тоталітарним редимам слугували, чоботом стукали і поховати світ обіцяли, Афганістан зруйнували, все у попіл перетворити обіцяли.


Новини