Головна Новини Світ Європа Орбана освистали у Грузії під протестів в Тбілісі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбана освистали у Грузії під протестів в Тбілісі (ВІДЕО)

Почалися протести під парламентом Грузії

сьогодні, 20:45
Поділіться публікацією:

 У понеділок, 28 жовтня, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Тбілісі для зустрічі з представниками правлячої партії "Грузинська мрія", яка здобула перемогу на парламентських виборах у Грузії. Свою поїздку він прокоментував у соцмережі Х (колишній Twitter), зазначивши, що приїхав для підтримки Грузії "на європейському шляху".

Орбана освистали у Грузії під протестів в Тбілісі (ВІДЕО)

Віктор Орбан (фото з відкритих джерел)

"Офіційний візит до Грузії після виборів. Грузія – консервативна, християнська та проєвропейська держава. Замість марних лекцій їм потрібна наша підтримка на європейському шляху", — написав Орбан.

Однак прибуття угорського прем'єра викликало негативну реакцію у частини населення Грузії. У столиці, біля готелю, де зупинилася делегація, зібралися протестувальники, які освистали Орбана та звинуватили його в тісній співпраці з Росією і Путіним.

Спікер Ради ЄС Петер Стано, коментуючи цей візит, наголосив, що Європейський Союз не делегував Орбана до Грузії, оскільки ця поїздка є частиною двосторонніх відносин Угорщини та Грузії. "Візит угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана до Грузії відбувається виключно в рамках двосторонніх відносин між обома державами", — заявив він.

Тим часом у Тбілісі тривають протести проти "Грузинської мрії". Як повідомляє проєкт "Эхо Кавказа", сотні людей зібралися біля парламенту, вимагаючи перевиборів під міжнародним контролем, а також розслідування можливих порушень на нещодавніх виборах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що президент Грузії не визнала вибори і закликала людей виходити на протести. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що не визнає результати парламентських виборів, назвавши їх "тотально сфальсифікованими". Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на її виступ.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини