Головна Новини Світ Європа Острів Ла-Пальма, де вже місяць вивергається вулкан, сколихнув потужний землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

Острів Ла-Пальма, де вже місяць вивергається вулкан, сколихнув потужний землетрус

Магнітуда підземних поштовхів на Ла-Пальмі складала 5 балів за шкалою Ріхтера

1 листопада 2021, 16:49
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На іспанському острові Пальма стався сильний землетрус. Про це пише видання "Кореспондент".

Острів Ла-Пальма, де вже місяць вивергається вулкан, сколихнув потужний землетрус

Землетрус. Фото: Pixabay

Сьогодні вранці, 1 листопада, острів Ла-Пальма сколихнув сильний землетрус. Його магнітуда досягла п'яти балів за шкалою Ріхтера.

За даними фахівців, епіцентр підземних поштовхів залягав на глибині близько 35 кілометрів. Зазначається, що з початку виверження вулкана під назвою Кумбре-В'єха цей землетрус став найпотужнішим.

Довідково: Кумбре-В'єха почав вивергатися ще у вересні цього року. За цей час свої будинки змушені були залишити тисячі громадян. Потоки розжареної лави досягли океану. Попіл засинав усю територію Пальми. До прибирання було залучено військовослужбовців. Стихія зруйнувала близько двох тисяч будівель.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що на острові Ла-Пальма через кілька новостворених тріщин у конусі вулкана виверження стало ще активнішим. Це спричинило утворення лавового фонтану. Ширина потоків розпеченої вулканічної породи сягає кількох метрів. Влада готується до нової евакуації місцевого населення. У Мережі з'являються відео, на яких зафільмована стихія, що розбушувалася.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що внаслідок вибуху на мексиканському нафтопроводі постраждали понад десять громадян. Інцидент стався при незаконному видобутку із нафтопроводу. Деяким пораненим знадобилася госпіталізація. Повідомляється, що щонайменше одна людина загинула. Вибух знищив близько півсотні будівель. Встановлюються усі обставини трагедії. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини