Головна Новини Світ Європа ПАРЄ збирається прийняти важливе рішення для України
commentss НОВИНИ Всі новини

ПАРЄ збирається прийняти важливе рішення для України

Російські нафтопереробні заводи, по яких кілька місяців завдаються удари, можуть стати легітимними цілями війни на міжнародному рівні.

17 квітня 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея Ради Європи зібралась на пленарному засіданні для ухвалення резолюцій. Очікується, що одна з резолюцій ПАРЄ стосуватиметься легітимізації ударів по російських нафтопереробних заводах (НПЗ).

ПАРЄ збирається прийняти важливе рішення для України

Зала голосування ПАРЄ. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє кореспондентка телеканалу "Еспресо", що резолюція ПАРЄ, яка буде винесена на голосування 18 квітня має поправку, що дозволяє законно атакувати НПЗ на території Росії.

"Російські НПЗ є легітимними цілями у війні Росії проти України. Це навіть не поправка, запропонована українською делегацією. Це частина тексту резолюції, яка завтра виноситься на голосування", — повідомляє кореспондентка Тетяна Висоцька.

За її словами, наразі немає жодних скарг, щоб вилучити частини про легітимізацію ударів по НПЗ РФ, що оначає високу можливість підтримки ПАРЄ цієї резолюції.

"Ймовірно, рівень критики з боку Заходу, щодо українських атак по російських НПЗ, після резолюції Ради Європи знизиться. Якщо Рада Європи говорить, що згідно з міжнародним гуманітарним правом атакувати російські нафтопереробні заводи Україна може, і це легітимно, то всі інші держави можуть тільки погодитися з цим", — додає кореспондентка "Еспресо".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не підтримують удари України по російських НПЗ, а голова Пентагону заявив, що це призведе до збільшення цін на нафту.

Також "Коментарі" писали, що ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо конфіскації російських заморожених активів та перенаправлення їх на відбудову України. Запропонований механізм передбачає створення спеціального трастового фонду для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини