Головна Новини Світ Європа Питання життя і смерті. Через Росію люди можуть замерзнути до смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Питання життя і смерті. Через Росію люди можуть замерзнути до смерті

Російська Федерація напала на Україну і таким чином спровокувала масштабну кризу у Європі. Деяким народам не вистачає грошей на оплату комунальних послуг, навіть при наявності державних програм.

3 січня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вторгнення Росія в Україну спричинило різкий стрибок цін на природний газ, що спонукало підвищити ціни на комунальні послуги, зокрема на опалення. Таким чином деякі люди опинились на межі виживання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Питання життя і смерті. Через Росію люди можуть замерзнути до смерті

Хлопчики роми в Європі. Фото з відкритих джерел

Як зазначає Politico через енергетичну кризу в Європі найбільших ризиків можуть зазнати роми, яких на території континенту проживає близько 12 млн осіб.

Видання пише, що на Заході Європи більшість ромів стикаються з проблемою фінансової доступності та проблемами з отриманням допомоги, тоді як у Східній частині континенту роми можуть бути навіть не підключенні до електромережі. Директор Офісу ромських ініціатив Фонду "Відкрите суспільство" Желько Йованович, що 43% ромів не можуть дозволити собі комунальні послуги, а 10% взагалі не мають до них доступу.

"Роми спалюють сміття або будь-що, що вони можуть знайти, щоб зігріти свої домівки", — сказав Йованович, що призведе до серйозних наслідків для здоров’я, включаючи асфіксію.

Координатор неурядової організації Aresel Аліна Бану зазначає, що в Румунії проживає 2 млн ромів, проте 40% з них отримують низькі зарплати.

"Середні рахунки за комунальні послуги зараз приблизно вдвічі перевищують, ніж отримує сім’я кожного місяця", — говорить Бану та додає, що це "питання життя і смерті".

Подібні проблеми ромів спостерігають в Англії, Шотландії, Сербії та інших країнах Європи. Попри державні програми цим людям не вистачає коштів на оплату комунальних послуг, які зросли через вторгнення Російської Федерації в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європа уклала контракт з диктатором, який не поступається Путіну.

Також "Коментарі" публікували список німецьких компаній, які ведуть бізнес в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини