Головна Новини Світ Європа План Путіна провалився. Газову кризу уникнули, тимчасово
commentss НОВИНИ Всі новини

План Путіна провалився. Газову кризу уникнули, тимчасово

Європа змогла накопичити достатні об'єми енергоресурсів, а тепла осінь змогла зменшити їх використання. Таким чином президент Росії не зможе шантажувати країни ЄС.

23 листопада 2022, 13:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами керівника одного з найбільших світових трейдерів сировини, європейська газова криза "тимчасово вирішена", а перспективи на наступний рік покращуються завдяки теплій осені та надійним сховищам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Finance Yahoo.

План Путіна провалився. Газову кризу уникнули, тимчасово

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Проблеми з доступністю газу могли стати одним з найсильніших ударів Путіна після нападу на Україну для тиску на інші європейські країни. Попри це газові сховища наповнені на понад 90%, а тепла осінь дає шанс не мати проблем взимку, адже ціни на енергоресурси знизились.

"Ми були дуже стурбовані цінами на енергоносії, але їх було зменшено", таке повідомлення озвучив генеральний директор групи Trafigura Джеремі Вейр на саміті Financial Times Commodities Asia Summit у Сінгапурі.

Trafigura є однієї з найбільших у світі компаній, що займаються торгівлею енергією. Таким чином європейський регіон достатньо забезпечений сировиною на цю зиму.

Trafigura, прогнозує, що зі 100 млрд кубометрів, що зберігається в Європі, до наступного року вони впадуть приблизно до 30 млрд. Джеремі Вейр вважає, що таким чином у цьому році проблеми з газом в Європі не буде. Показники компанії дозволяють прогнозувати, що наступного року на європейському континенті все ще буде газ, і в більшій кількості ніж вважали, до цього.

"Якби це було так, наступної зими ми могли б не мати таких проблем, як очікували донедавна", -  сказав Вейр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін проводить спільні військові навчання з країною, яка є одним з найбільших постачальників газу в Європу.

Також "Коментарі" писали, що російський президент націлився на одну з країн Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини