Головна Новини Світ Європа Польща головуватиме в ОБСЄ: чи зміняться основні напрямки роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща головуватиме в ОБСЄ: чи зміняться основні напрямки роботи

ОБСЄ визначилася з пріоритетами роботи в поточному році

13 січня 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

Головування Польщі в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) офіційно розпочнеться з 13 січня. У Відні цього дня відбудеться інавгурація нового голови Організації.

Польща головуватиме в ОБСЄ: чи зміняться основні напрямки роботи

В ОБСЄ головуватиме Польща, фото з відкритих джерел

Напередодні виступив речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна. За його словами, пріоритетними для місії залишаються питання війни на українському Донбасі, а також як вплинула пандемія коронавірусу на суспільство в європейських країнах. Саме цими питаннями голова ОБСЄ, яким стане міністр закордонних справ Збіґнєв Рау, опікуватиметься цього року.

Попередньо обговорюється візит Збіґнєва Рау на територію Донбасу в 2022 році. За словами речника, наразі в кількох країнах європейського регіону є в'язні сумління. Також перед місією стоять важливі завдання з підтримки таких осіб й тих, хто постраждав через пандемію, військові конфлікти й обмеження.

Від імені організації будуть проводитися переговори щодо вирішення соціальних проблем в регіоні та збройних конфліктів. Крім того, речник наголосив, що великі місії ОБСЄ діють на Донбасі, Кавказі й у Придністров’ї.

Нагадаємо, що ОБСЄ як міжнародна організація вирішує питання дотримання прав людини в країнах, недопущення збройних конфліктів, організації вільних виборів в регіонах, забезпечення свободи діяльності засобів масової інформації та іншими безпековими питаннями. Україна головувала в ОБСЄ в 2013 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", з 2022 року Польща почала головувати в ОБСЄ. Прес-служба Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) опублікувала звернення чинного голови організації, міністра закордонних справ Польщі Збігнєва Рау.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини