Головна Новини Світ Близький Схід Що говорять в ОБСЄ про протести в Казахстані
commentss НОВИНИ Всі новини

Що говорять в ОБСЄ про протести в Казахстані

Голова ОБСЄ закликав казахів до припинення насильства та мирного діалогу

6 січня 2022, 08:31
Поділіться публікацією:

Прес-служба Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) опублікувала звернення чинного голови організації, міністра закордонних справ Польщі Збігнєва Рау. З 2022 року Польща почала головувати в ОБСЄ.

Що говорять в ОБСЄ про протести в Казахстані

Протести в Казахстані, фото з Twitter/румунська сотня

Міністр Польщі наголосив, що уважно стежить за останніми подіями в Казахстані. На його думку, насильство не може вирішити жодну ситуацію. Серед важливих інструментів для відновлення стабільності в Казахстані він назвав деескалацію й діалог між сторонами та демократичні процеси, що сприятимуть забезпеченню свобод та прав громадян.

За словами Рау, ситуація в Казахстані впливає на весь Центральноазіатський регіон. В свою чергу ОБСЄ буде допомагати країні в реалізації політичних реформ та дотримуватиметься своїх зобов’язань. В Казахстані працює програмний офіс організації в Нур-Султані.

Нагадаємо, що в Казахстані заворушення тривають з 2 січня. Протести в Казахстані розпочалися кілька днів тому у місті нафтовиків Жанаозене, поряд із Каспійським морем, після різкого підвищення вартості зрідженого газу, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів. Ситуація ускладнилася тим, що протестувальники озброїлись і почаися вуличні сутички між військовими та учасниками акції. В центрі Алмати відновилися жорсткі сутички протестувальників із поліцейськими. За даними місцевих ЗМІ, мітингувальники увірвалися до будівлі міської адміністрації та відкрили вогонь по військових.

Як повідомляв портал "Коментарі", речник Кремля Дмитро Пєсков висловився про ситуацію в Казахстані та наголосив, що країна може вирішити ситуацію самостійно, без допомоги міжнародних партнерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини