Головна Новини Світ Європа Польща не братиме газ у Росії: яку альтернативу знайшов польський уряд
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща не братиме газ у Росії: яку альтернативу знайшов польський уряд

Строк дії Ямальського контракту із Росією спливає через рік

3 вересня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Польща відмовиться від споживання російського скрапленого газу. В уряді Польщі працюють над диверсифікацією джерел постачання енергоносіїв. Про це повідомляє сайт "Польське радіо".

Польща не братиме газ у Росії: яку альтернативу знайшов польський уряд

Строк дії Ямальського контракту з Росією спливає, фото з відкритих джерел

Відомо, що польська державна нафтогазова компанія Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) вже домовилася та підписала договори із групою Venture Global LNG про постачання скрапленого газу.

Сторони узгодили збільшити обсяги постачання газу з Мексиканської затоки до 5,5 мільйона тонн газу на рік. Договори про постачання укладені на 20 років.

За словами голови нафтогазової компанії PGNiG Павела Маєвського, в стратегії компанії одним із пріоритетних напрямів є незалежність від постачання газу зі східного напряму.

Адже строк дії Ямальського контракту із Росією, що передбачає щорічне постачання 10 млрд кубометрів газу, спливає через рік. 

Польща вже придбала активи у Норвегії та розпочала разом з Данією будувати Балтійський газопровід (Baltic Pipe). Компанія Gaz-System підписала контракт на реалізацію будівництва з італійською компанією Saipem Limited.

Усе це сприятиме "газовій" незалежності країни та Європи, адже Польща зможе постачати газ із шельфу Норвезького моря для європейських країн. За словами президента Польщі Анджея Дуди, Україна теж зможе приєднатися до норвезького газу й не постачати газ з Росії.

Як писав портал "Коментарі", Польща ввела надзвичайний стан на кордоні. Рада міністрів прийняв рішення звернутися до президента Анджея Дуди про введення надзвичайного стану строком на 30 днів у прикордонній зоні частин Люблінського воєводства і частин Підляського воєводства. Причина — потік нелегальних мігрантів із Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини