Головна Новини Світ Європа Прем'єр Греції вибачився за колапс на дорогах: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Греції вибачився за колапс на дорогах: що відомо

В Греції через снігопад оголошено канікули в школах, а на магістралі утворився затор

26 січня 2022, 16:46
Поділіться публікацією:

У середу, 26 січня, прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс виступив зі зверненням до народу під час засідання Кабінету міністрів. Очільник уряду вибачився за те, що державні органи не можуть впоратися з наслідками снігопаду. В результаті негоди рух транспорту в Афінах заблоковано, а тисячі водіїв легковиків застрягли в заметах на автомагістралях. Про це повідомляє Reuters.

Прем'єр Греції вибачився за колапс на дорогах: що відомо

У Греції випала рекордна кількість снігу, фото з відкритих джерел

24 січня сильний снігопад фактично паралізував рух транспорту на головній кільцевій дорозі столиці. Працівники служби порятунку проводили евакуацію водіїв та пасажирів, що застрягли в заметах. Частина з них пішки добиралися до міста, частина вирушила до аеропорту, щоб зігрітися та перечекати негоду в приміщенні.

Третій день більше трьох тисяч будинків в спальному районі Афін залишаються без електроенергії через снігопади. На кільцевій дорозі покинуті десятки автомобілів. За рішенням уряду 25 та 26 січня оголошено вихідними в районах, які постраждали від снігопадів. Там не працюють навчальні заклади, урядові відомства й громадські служби. Учні залишаться на вимушених канікулах до 28 січня, бо снігові опади заблокували доїзд до шкіл.

За колапс на автомагістралі відповідальність поклали на оператора, який не доклав зусиль для вчасного розчищення дороги для транспорту. За словами Кіріакоса Міцотакіса, в майбутньому буде покращено координацію між державними органами.

"Я хотів би розпочати засідання з особистих і щирих вибачень перед нашими співгромадянами, які багато годин стояли в пробці на автомагістралі. Були помилки та недоліки, які треба виправляти. Це правда, що інфраструктура середземноморської країни не завжди пристосована до умов сильних снігопадів. Однак так само вірно й те, що державний механізм ще не на той точці готовності, якої вимагають явища такої великої інтенсивності", — наголосив міністр.

Як повідомляв портал "Коментарі", снігопади накрили Стамбул. В аеропорту турецької столиці заблокована велика кількість пасажирів, в їх числі і українці. Адже денні та вечірні рейси до Києва скасовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини