Головна Новини Світ Європа Снігопади накрили Стамбул: в аеропорту опинились заблоковані українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Снігопади накрили Стамбул: в аеропорту опинились заблоковані українці

Влада просить стамбульців не виходити на вулицю

25 січня 2022, 19:50
Поділіться публікацією:

Негода паралізувала життя в турецькій столиці – місті Стамбулі. Там йде потужний снігопад. Представники влади радять жителям мегаполісу не виходити з помешкань. Через негоду майже п’ять тисяч мешканців чекають на допомогу рятувальників. В аеропорту турецької столиці заблокована велика кількість пасажирів, в їх числі і українці. Адже денні та вечірні рейси до Києва скасовано. Про це інформує ТСН.

 Снігопади накрили Стамбул: в аеропорту опинились заблоковані українці

Люди ночують на підлозі (фото з відкритих джерел)

 Турецький 16-мільйонний мегаполіс  в полоні заметілі. На засипаних снігом вулицях стоять покинуті десятки авто. Одні водії залишили їх, бо довго чекати на представників рятувальної служби. Інші просто чекають і мерзнуть.  Місцями в Стамбулі сипнуло до 80 сантиметрів сніжного покрову. Відеокамера з міського автобусного маршруту зафіксувала, як мешканка столиці встигла заскочити в салон за секунду, як на місце, де стояла пасажирка, звалилась гігантська снігова брила.

 Аби мешканці Стамбула не ризикували, чимало місцевих службовців та студентів отримали  вихідні.  Зараз тут  відчутні перебої з поромним та авіаційним транспортом.

 Міжнародне летовище "Стамбул" намагається полегшити долю подорожуючих і організувати хоча б деякі рейси. Саме приміщення аеропорту теж постраждало від надмірної ваги снігу — обвалилась покрівля однієї з технічних будівель.

Повітряні рейси зі Стамбулу скасовані ще з вчорашнього дня. Тому в приміщенні аеропорту сотні знервованих пасажирів, яким нікуди подітись.

 Пасажири розповідають, що ніч провели тут, спали просто на підлозі і закликають місцевих чиновників  розв’язати цю непросту проблему. Серед них і наші земляки.

 Пасажирка Анастасія з України обурюється, що пасажири не мають ні готелю, ні їжі. Від одної стійки реєстрації пасажирів відправляють до іншої. В приміщенні чимало поліції, бо знервовані пасажири вже схильні до протестів.

 Інший пасажир зі скасованого рейсу  повідомляє, що представники аеропорту говорять, що їсти можна безкоштовно в ресторанах. Але ваучер на їжу отримати непросто, бо потрібно вистояти у величезних чергах.  Так само, є проблеми з Інтернетом, тому рідним навіть вістку про себе неможливо відправити.

В розкладах польотів турецького летовища мало втішного для українців. Всі рейси до української столиці  до завтра скасовані. Чи будуть вони плануватись на середу – невідомо. Адже синоптики повідомляють про ще потужнішу негоду в Стамбулі, яку чекають сьогодні ближче до вечора.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що потужні снігопади накрили Туреччину.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини