Головна Новини Світ ЄС Польща допоможе сім'ям жертв війни на Донбасі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща допоможе сім'ям жертв війни на Донбасі: подробиці

Польща надасть комп'ютерне обладнання сім'ям жертв конфлікту на Донбасі

28 вересня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Згідно інформації, яку оприлюднило Посольство Польщі в Україні, в рамках програми "Польської допомоги", посол Польщі Бартош Ціхоцький, передасть сім'ям та родичам жертв війни в Донбасі комп'ютерне обладнання. Про це повідомляє РБК-Україна.

Польща допоможе сім'ям жертв війни на Донбасі: подробиці

Польша - фото з відкритих джерел

Передача обладнання відноситься до реалізації однієї з програм "малих грантів" для України під назвою "Польська підтримка жертв конфлікту на Донбасі — сімей, які зникли безвісти, незаконно ув'язнених і колишніх ув'язнених — з метою оприлюднення випадків порушень прав людини на сході України".

Вартість даної програми становить 15 тис. Євро.

Відзначимо, що раніше в Польщі заявляли про те, що можуть виступити новим майданчиком для переговорів Тристоронньої контактною групою щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Польща відмовиться від споживання російського скрапленого газу. Відомо, що польська державна нафтогазова компанія Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) вже домовилася і підписала договори з групою Venture Global LNG про постачання скрапленого газу .

А також через збільшення кількості, що перетинають кордон Польщі, громадян Білорусі, в столиці для прийому біженців створили нові табори. Нагадаємо, на сході Польщі вже відкриті два подібних табору. А саме, в таких пунктах, як Червона-Бур і Бяла Подляска. Табори знаходяться під охороною . Підкреслимо, що кордон Польщі та Білорусі, з початку серпня, намагалися нелегально перетнути 2100 осіб. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравіцкій звинуватив Олександра Лукашенка у використанні біженців в своїх цілях, вказавши на те, що держава повинна захищати своїх людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини