Головна Новини Світ Європа Прем'єрка Естонії критикує Захід за недостатню підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єрка Естонії критикує Захід за недостатню підтримку України

Кая Каллас критикує Європейський Союз та НАТО за малу підтримку України у війні проти Російської Федерації.

19 лютого 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єрка Естонії Кая Каллас вважає, що Захід міг врятувати багато життів і Україні, якби достатньо допомагав ще до початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter прем’єр-міністра Естонії.

Прем'єрка Естонії критикує Захід за недостатню підтримку України

Прем'єрка Естонії Кая Каллас. Фото з відкритих джерел

Під час жіночого сніданку на Мюнхенській конференції з безпеки прем'єрка Естонії Кая Каллас наголосила, що війна в Україні це не тільки "регіональний конфлікт" чи питання Європи, а й перевірка Росії, яка хоче здійснити та колонізувати країну у 21 столітті.

Загалом, Каллас підтримує, що Європа та Америка на правильному шляху, адже допомагають Україні фінансово, гуманітарно та військово, проте прем’єрка зазначає, що Захід міг зробити набагато більше.

"Але так само правда, що більше життів можна було б врятувати, якби ми допомогли Україні ще до 24 лютого. І це правда, поки тривають людські страждання, ми зробили недостатньо", — говорить Кая Каллас.

Прем'єр-міністр вважає, що Захід і надалі має підтримувати Україну та зробити все можливе, аби засудити Росію та її воєнні злочини.

"Ми повинні посилити військову підтримку та продовжувати підвищувати вартість війни для Москви, поки останній російський солдат не покине Україну. Ми повинні притягнути військових злочинців до відповідальності. Ми повинні змусити Росію заплатити за все, що вона знищує", — стверджує Кая Каллас.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликає Євросоюз відмовитися від підтримки України.

Також "Коментарі" писали про президента Франції, який заявив, що сьогодні немає часу для діалогу з Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини