Головна Новини Світ Європа Президент Чехії вважає, що потрібно стежити за росіянами за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії вважає, що потрібно стежити за росіянами за кордоном

Чеський лідер заявив про потребу стежити за громадянами Росії через агресивно політику Кремля та постійні погрози РФ.

19 червня 2023, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел заявив про необхідність стежити за громадянами Росії, які виїхали з РФ та проживають у країнах Заходу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Президент Чехії вважає, що потрібно стежити за росіянами за кордоном

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю чеський президент підтвердив свої слова щодо потреб Заходу та інших країн, де проживають росіяни стежити за їх діяльністю.

"Я абсолютно на цьому наполягаю. Тому що Росія є країною, яка веде агресивну війну, яка відкрито заперечує авторитет міжнародних правил і права", — вважає Павел.

Президент Чехії пригадує, що Росія постійно погрожує іншим країнам, а в 2014 році ймовірно підірвала склад боєприпасів у Врбетицях.

"Це країна, яка називає нас своїм ворогом, яка вустами своїх вищих посадових осіб погрожує іншим військовими ударами, включаючи застосування ядерної зброї, і країна, яка здійснила акт тероризму в нашій країні", – заявив Петр Павел.

Разом з тим, президент Чехії уточнив, що стеження має бути не за кожним громадянином, а за російською громадою в цілому. Павел вважає, що це не є переслідуванням громадян РФ, а лише підвищеними заходами безпеки щодо росіян, які проживають у країнах Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянка, яка закликала Путіна бомбити Дрезден втратить свій ресторан. Єлена Дірксен, яка живе в Німеччині стверджує, що їй виписали борги на 10 млн через те, що вона росіянка. Однак страхова, банк та суд вважає, що власниця російського ресторану має заплатити необхідну суму, або почати процес банкрутства.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі заявили про фактично виконане завдання у війні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини