Головна Новини Світ Європа Президентка Грузії назвала рішення Москви черговою провокацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентка Грузії назвала рішення Москви черговою провокацією

Саломе Зурабішвілі назвала скасування візового режиму з Грузією провокацією Росії.

10 травня 2023, 14:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на ініціативу Кремля скасувати візовий режим для грузинських громадян, назвавши такі дії "російською провокацією". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Зурабішвілі.

Президентка Грузії назвала рішення Москви черговою провокацією

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Фото з відкритих джерел

Зурабішвілі різко відповіла на останні рішення Москви, назвавши їх неприпустимими поки російські війська окуповують територію Грузії та України.

"Чергова російська провокація! Відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з Грузією неприпустимі, поки Росія продовжує агресію проти України та окуповує нашу територію!", — написала в соцмережі президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

Президент Росії Володимир Путін підписав новий указ, згідно з яким анулював заборону на польоти авіаційних компаній до Грузії. Іншим указом російський диктатор скасував візовий режим з Грузію. Таким чином грузинські громадяни зможуть потрапити на територію Росії без необхідності оформлювати візи, а достатньо буде показати паспорт.

Укази Путіна наберуть чинності з 15 травня. Після оприлюднення указів президента Росії, МЗС РФ скасувало рекомендацію для росіян щодо утримання від поїздок до Грузії. Поки Саломе Зурабішвілі виступає проти рішень Путіна, керівна партія Грузії займає іншу позицію щодо відновлення авіасполучення з РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що член НАТО викликав російського посла через напад винищувача РФ на польський літак. Інцидент відбувся в Чорному морі під час патрулювання кордонів Румунії.

Також "Коментарі" писали про російське шкідливе програмне забезпечення, яке було знищено завдяки службам США. Служби ФСБ використовували його близько 20 років у понад 50 країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини